Cum sa mentii florile din vaza proaspete pentru cat mai mult timp

0
459

Cum sa mentii florile din vaza proaspete pentru cat mai mult timp

Buchetele de flori primite pot fi mentinute proaspete pentru o perioada mare de timp daca tii cont de sfaturile de aici. In acest fel, te vei bucura de frumusetea lor pe o perioada mare de timp, fara sa fii nevoit sa le arunci dupa cateva zile.


De cele mai multe ori, buchetele de flori pe care le primim au o valoare sentimentala pentru noi. De aceea, te invatam cum sa le mentii proaspete, chiar daca stau in vaza.

Vaza trebuie sa fie curata

In primul rand, ai grija sa speli foarte bine vaza cu apa si cu o carpa moale inainte de a pune florile in ea.

Schimba apa des

Florile pe care le-ai primit in buchet vor sta vii si frumoase doar daca sunt tinute in apa. Acest lichid le mentine in viata, insa trebuie sa avem grija la acest detaliu. Apa din vaza trebuie mentinuta curata, asa ca te sfatuim sa o schimbi zilnic.


Nu lasa frunze in apa

Verifica mereu apa si nu lasa frunzele cazute in vaza ta. Ele pot sa creeze diferite bacterii daunatoare pentru florile noastre. Ai grija sa cureti mereu orice resturi de flori, frunze sau crengute din apa pentru a o mentine cat mai curata.

Ofera-le zahar

Ofera-le florilor tale o lingurita de zahar atunci cand vezi ca sunt lipsite de viata. Vei vedea cum revin la viata imediat. Zaharul ajuta florile sa revina la viata, fiind un ingredient excelent pentru orice tip de floare.

Fierbe coditele

Inainte de a pune florile in vaza, fierbe coditele acestora in apa clocotita timp de un minut. De acest truc te poti folosi si dupa 2-3 saptamani, atunci cand vezi ca florile si-au pierdut din vitalitate.


Cum sa realizezi o vaza vintage din busteni – 24 Idei

 

sursa foto: Pinterest