Cum sa pastrezi florile rezistente in vaza pana la patru saptamani

0
985

Cum sa pastrezi florile rezistente in vaza pana la patru saptamani

Descopera aceste flori rezistente in vaza si cum sa le ingrijesti pentru ca ele sa fie proaspete cat mai mult timp.


Ai primit un buchet de flori si nu stii cum sa pastrezi florile in vaza pana la patru saptamani? Cu ajutorul unor trucuri utile vei putea sa pastrezi florile prospete si frumoase pe o perioada mai mare de timp.

Fie ca vorbim despre un buchet pe care l-ai primit cadou sau despre florile din curtea ta pe care vrei sa le pui in vaza, poti face ca acestea sa ramana proaspete pe o perioada mai mare de timp.

Cum mentinem florile in vaza pentru mai mult timp

Fierbe codita florii – Flori rezistente in vaza

Foloseste un ibric in care sa incalzesti apa. Atunci cand apa clocoteste, tine codita florii in apa pentru un minut. Ai grija ca aburii de la apa sa nu atinga floarea sau frunzele pentru ca acestea se vor ofili.


Trucul este ideal pentru a fi folosit, dar si refolosit. Acest lucru inseamna ca, atunci cand vezi ca floarea nu arata bine in vaza, poti sa apelezi inca o data la acest truc.

Tine florile in frigider

Poti tine buchetul de flori in frigider pentru cateva ore. In acest fel, el se va mentine proaspat pe o perioada mare de timp.

Taie tulpinile

Inainte de a pune floarea in vaza, taie tulpinile acestora pe diagonala. Taie cam 2 cm din tulpina florii pe diagonala.


Pune in apa zahar

Un alt truc care te va ajuta sa ai flori absolut superbe este sa pui in apa din vaza doua lingurite de zahar. Zaharul hraneste tulpinile, asa ca florile vor rezista mai mult in apa.

Daca oferi tu cadou, alege floarea potrivita

Pe langa sfaturile de mai sus, te sfatuim sa alegi una dintre florile de aici daca vrei sa o oferi cadou. Aceste flori rezista cel mai mult in faza, fiind plante cu pretentii putine si cu o rezistenta eroica.

Crinii: Crinii sunt flori absolut superbe, elegante, flori ce rezista foarte bine in vaza. De aceea, sunt ideale pentru a fi incluse in aranjamente florale deosebite.


Micsunelele: Micsunelele sau mixandrele sunt flori superbe, flori de rezista eroic in vaza. Au varietati spectaculoase, iar florile rezista in vaza pana la zece zile.

Crizantemele: Crizantemele sunt florile cele mai rezistente. Sunt frumoase, se gasesc in culori diferite si ele pot sa reziste in vaza pana la patru saptamani. Spun acest lucru din propria experienta. Cu ajutorul trucului de mai sus care consta in fierberea coditei, poti mentine crizantemele frumoase pe o perioada foarte mare de timp.

De asemenea, alte flori care rezista frumos in vaza sunt strelitia, cala, dar si orhideea.

Crizantema, floarea bogata ce rezista eroic in vaza pana la 4 saptamani

Cum realizam o vaza superba dintr-o sticla de vin

Cum sa realizezi o vaza vintage din busteni – 24 Idei

sursa foto: Pinterest