Cum se curata si cum se ingrijeste corect fierul de calcat

0
379
femeie cu rufe

Cum se curata si cum se ingrijeste corect fierul de calcat

Descopera cum sa cureti corect fierul de calcat pentru a te bucura de el pe o perioada cat mai mare de timp. Fierul de calcat este un aparat pe care unii dintre noi il folosesc saptamanal, insa sunt si oameni care isi calca hainele zilnic. De aceea, acest aparat trebuie curatat periodic pentru ca el sa fie intretinut cat mai bine si sa reziste cat mai mult pe termen lung.


In articolul de mai jos ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa ingrijesti si tu corect fierul de calcat.

Alege doar apa filtrata

Apa de la chiuveta contine chimicale, este destul de dura si poate sa afecteze fierul de calcat pe termen lung. Mai mult decat atat, apa de la chiuveta poate chiar sa blocheze orificiile pentru abur.

Pe langa faptul ca fierul de calcat este afectat de apa de la chiuveta, iti poti strica si hainele din greseala din cauza acestui aspect.


Apa dura va forma mai mult calcar, iar fierul tau de calcat va avea o viata mai scurta din cauza acestui aspect. De aceea, te sfatuiesc sa folosesti doar apa filtrata sau apa plata.

Curata-l de calcar lunar

In functie de cat de des folosesti fierul de calcat, acesta trebuie curatat de calcar dupa aproximativ 6-8 utilizari. Tot ce trebuie sa faci este sa pui apa filtrata in fierul tau de calcat pana la semnul Max, apoi sa il lasi sa se incalzeasca foarte bine. In momentul in care s-a incalzit la maximum, ia fierul de calcat si, deasupra unei chiuvete, tine apasat pe butonul de „abur” pana cand se goleste rezervorul de apa.

Ai grija ca aburii care ies din fierul de calcat sa nu te raneasca la mana.


O data la cateva luni de zile poti folosi si o solutie realizata din o parte otet si trei parti de apa. Pune solutia rezultata in recipientul pentru apa si urmeaza pasii de mai sus. Pentru a scapa de mirosul de otet, poti repeta pasii cu apa simpla.

Curata corect fierul de calcat si pe exterior

Atat in interior, cat si in exteriorul fierul de calcat trebuie curatat mereu. Foloseste o carpa curata, moale pentru a curata talpa fierului de calcat. Inmoaie aceasta carpa in putin otet pe care l-ai incalzit in prealabil. Apoi, foloseste acea carpa pentru a sterge usor talpa fierului de calcat.

Daca urmele de calcar sunt prea mari si sunt intinse pe toata suprafata acesteia, atunci poti adauga in otet si putin bicarbonat de sodiu. De asemenea, daca nu ai in casa bicarbonat de sodiu poti amesteca otetul cu o lingurita de sare fina.


Descopera si cum sa calci hainele fara sa folosesti un fier de calcat – Alternative geniale

sursa foto: Pinterest