Cyclamen: Trucuri de îngrijire și înmulțire pentru această floare frumoasă

Cyclamen: Trucuri de îngrijire și înmulțire pentru această floare frumoasă

Cyclamen este o floare cu adevărat frumoasă, o floare pe care mulți cred că este greu să o îngrijească, însă trucurile de aici vor fi de real folos.


Este o floare deosebit de frumoasă, o floare ce este populară în timpul primăverii. Cu toate acestea, este o floare rezistentă, ce înflorește de la an la an, ea putând fi perfectă și toamna.

Îngrijirea acestei frumoase flori – Cyclamen

În primul rând, este important de menționat faptul că există două tipuri de floare Cyclamen comercializată și populară la noi în țară. Una dintre acestea înflorește pe timp de primăvară, iar cealaltă înflorește toamna.

Este foarte important să diferențiem aceste două tipuri de flori deoarece ele au stadii diferite în care intră în perioada de repaus vegetativ.


Fertilizare

Planta are nevoie de îngrășământ cu proporții egale de azot, fosfor și potasiu. Acest îngrășământ se aplică prin intermediul apei cu care stropești floarea.

Udare

De asemenea, ea are nevoie de udare din abundență, însă destul de rar. Pământul nu trebuie să păstreze umiditate excesivă. Mai mult decât atât, evită să uzi planta direct pe frunze. Ideal ar fi să uzi ghivecele prin metoda de scufundare.

Temperatura

În ceea ce privește temperatura la care trebuie să stea planta, ea trebuie să fie una destul de mică. Ideal este ca florile să se mențină la o temperatură de până la 18 °C pe timp de zi și până la 13 °C pe timp de noapte.


Deoarece temperatura în care trebuie să stea în planta este destul de mică, este important ca ghivecele din apartament să nu fie poziționate în fereastră sau în alte zone unde există încălzire de la calorifere sau de la alte surse.

Lumina

Cyclamen nu are nevoie de temperaturi mari, însă are nevoie să fie poziționate în spații în care parte de multă lumină naturală.

Alte trucuri

Este important și florile și frunzele uscate, dar și să ai grijă ca în perioada de repaus vegetativ să oprești fertilizare și să scazi numărul de udări, treptat.


Care sunt cele două specii de Cyclamen

Cyclamen Persicum si Hederifolium.

C. Persicum

Este planta care îți înfrumusețează apartamentul și înflorește din iarnă până la începutul primăverii, cam până în luna aprilie.

În ceea ce privește nuanțele, ambele specii se găsesc într-o mulțime de culori superbe, dar și mărimi diferite. De asemenea, frunzele au diferite forme și modele, lucru care te va atrage la aceste frumoase flori.

C. Hederifolium

Aceasta este specia care înflorește toamna. Este diferită față de C. Persicum deoarece perioada ei de înflorire este din luna septembrie până la finalul lunii octombrie.

Secretul unui apartament ca o gradina cu flori magice: Cyclamen

Sfaturi extrem de utile pentru alegerea bulbilor si a tuberculilor

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI