Decor pentru grădina ta: Idei de amenajări pe stiluri

Decor pentru grădina ta: Idei de amenajări pe stiluri

Orice grădină poate deveni o extensie a casei tale, un loc unde te poți relaxa, te poți distra sau pur și simplu te poți bucura de frumusețea naturii.


Amenajarea acesteia în funcție de un anumit stil poate transforma complet aspectul exterior al locuinței și poate oferi un spațiu personalizat care să reflecte stilul tău de viață.

Iată câteva idei de decor pentru grădina ta, adaptate diferitelor stiluri de amenajare, pentru a-ți inspira proiectul de peisagistică.

1. Grădina în stil englezesc

Grădina în stil englezesc este renumită pentru aspectul său natural și romantic.


Caracterizată prin borduri florale abundente și alei sinuoase, acest tip de grădină este ideal pentru cei care doresc un spațiu verde care să arate cât mai natural posibil.

Plantează specii perene cum ar fi lavanda, trandafirii sau mușcatele pentru a adăuga culoare și parfum. Elementele de apă, cum ar fi iazurile mici sau fântânile arteziene, complementează perfect acest stil.

Despre lavandina, lavanda-fluture si lavanda englezeasca

2. Grădina Zen

Inspirată de tradițiile japoneze, grădina Zen este o oază de liniște și meditație. Utilizarea pietrelor, nisipului și puținelor elemente vegetale sunt caracteristice acestui stil.


Alege plante simple, cum ar fi bambusul sau arbuști pitici și creează modele în nisip pentru a aduce un sentiment de calm și concentrare. Nu uita de un mic pavilion sau o bancă din lemn unde să te poți așeza și medita.

3. Grădina în stil tropical

Pentru cei care iubesc căldura și exuberanța, grădina în stil tropical este alegerea perfectă. Acest stil se caracterizează prin folosirea plantelor luxuriante și colorate, cum ar fi hibiscusul, palmierii sau orhideele.

Include și elemente de apă, cum ar fi piscine naturale sau cascade mici, pentru a completa atmosfera de paradis tropical. Alege mobilier din materiale naturale, cum ar fi ratanul sau bambusul, pentru a întregi tema exotică.


4. Grădina în stil modern

Grădina modernă pune accent pe minimalism și linii curate. Acest stil este ideal pentru cei care preferă un decor simplu și ordonat.

Folosește beton, piatră și metal în designul tău și plantează specii cu forme geometrice sau monocrome, cum ar fi agavele sau tuia. Iluminatul arhitectural este, de asemenea, esențial în acest tip de grădină, având rolul de a evidenția elementele specifice pe timpul nopții.

5. Grădina rustică

Grădina rustică aduce un omagiu frumuseții naturii nealterate și tradițiilor rurale. Acest stil folosește materiale naturale și neslefuite, cum ar fi lemnul brut sau piatra naturală.

Include elemente cum ar fi căruțe vechi, roți de moară sau butoaie transformate în ghivece pentru a adăuga autenticitate. Plantele sălbatice și florile de câmp sunt alegeri excelente pentru acest tip de grădină.

Indiferent de stilul ales, cheia unei grădini de succes este planificarea atentă și selecția corectă a plantelor și a elementelor decorative care să complementeze arhitectura casei și personalitatea ta.

Cu aceste idei de decor pentru grădină, poți crea un spațiu exterior care nu doar că îmbunătățește aspectul locuinței tale, dar îți oferă și un refugiu personal în mijlocul naturii.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI