Drepte sau serpuite, aleile definesc aspectul curtii – Idei de amenajari exterioare aici

Drepte sau serpuite, aleile definesc aspectul curtii – Idei de amenajari exterioare aici

Drepte, serpuite, patrate sau rotunde, aleile sunt cele care definesc aspectul curtii. Ele fac parte din decorul exterior al casei insa lipsa lor nu inseamna altceva decat un design nedefinit. Si pentru ca a inceput sezonul constructiilor, ne-am gandit ca oricine se poate inspira din aceste idei de amenajari exterioare.


Daca ar fi sa ne intrebati pe noi, va vom spune ca sunt doua faze de amenajari pe care le consideram dificil de pus in practica, nu atat din punct de vedere financiar cat din punct de vedere estetic. Una din ele este amenajarea curtii, iar cealalta se refera la finisajele interioare. Prin urmare daca ati trecut de faza interioara si ati ajuns la exterior, dar mai aveti nevoie de cateva sugestii de design in ceea ce priveste aleile din curte, va sarim noi in ajutor prin intermediul imaginilor de mai jos.

Combinatii indraznete se pot face si din punct de vedere cromatic. Si exemplificam ceea ce am spus mai devreme cu imaginea de mai jos, imagine din care observam ca nuanta naturala a pietrei cubice se imbina perfect cu linii de culoare bej. Iata!

amenajari exterioare amenajari exterioare

Privind imaginile de astazi, tragem usor concluzia ca aleile care traverseaza curtea si delimiteaza zona pietonala de spatiile verzi, pot schimba intr-o clipa tot design-ul casei.


amenajari exterioare amenajari exterioare amenajari exterioare

Si combinatiile geometrice sunt demne de luat in seama. Spre exemplu, ni se par interesante aceaste forme patrate care duc spre usa de la intrare. Ceea ce ne place mai putin este faptul ca nu exista mai multe portiuni cu iarba.

Spre exemplu, daca va plac aleile pavate cu piatra cubica trebuie sa stiti ca puteti crea modele interesante ca design, combinand portiunile principale cu portiuni amenajate cu piatra concasata. Exact ca in imaginea de mai jos.

sursa foto


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI