Flori de toamna absolut superbe, ideale pentru gospodaria ta

0
1719

Flori de toamna absolut superbe, ideale pentru gospodaria ta

Descopera ce flori de toamna absolut superbe poti avea si tu in gospodaria ta astfel incat sa te bucuri de astfel de aranjamente magice, colorate. Ti-am pregatit cateva sfaturi si o galerie foto superba.


Zilele tomnatice nu sunt pe sfarsite, asa ca tot ce putem face este sa profitam de frumusetea lor cu astfel de aranjamente cu flori de toamna absolut superbe, magice. Florile sunt cele care ne infrumuseteaza atat gospodaria, cat si curtea, casa sau balconul. Ele fac orice loc sa fie mai colorat, mai frumos, dar te ajuta si sa te bucuri de activitatea ingrijirii lor.

Descopera ce flori de toamna iti infrumuseteaza gospodaria pentru a avea si tu o casa mai frumoasa, mai primitoare, dar si mai colorata.

Crizantema, o floare superba, rezistenta si frumoasa

Crizantema este o floare absolut superba, rezistenta atat afara, in sol, cat si in vaza, o floare care infrumuseteaza orice spatiu. Aceasta poate fi oferita cadou celor dragi intr-un buchet superb sau poate fi plantata in cantitati mari, astfel incat sa faci din acest lucru o mica afacere.


Crizantemele sunt cunoscute si sub numele de tufanele, margarete de toamna sau dumitrite. Atunci cand vorbim de ingrijirea lor, vorbim despre plantarea acestora intr-un sol ce este expus la soare sau, cel mult, la semiumbra.

Pentru a creste sanatos, crizantemele au nevoie de un sol bine drenat, dar si de fertilizari lunare. Foloseste fertilizant special pentru aceasta planta, fertilizant pe care il gasesti in magazinele de specialitate. Fertilizantul nu este neaparat necesar daca floarea este plantata in curtea ta, ci este mai mult necesar pentru crizantemele din ghiveci sau jardiniere.

Descopera si crizantema, floarea bogata ce rezista eroic in vaza pana la 4 saptamani

Gladiolele, flori superbe de toamna ce infrumuseteaza gospodariile

Gladiolele sunt flori absolut magice, colorate, ce au proprietati curative. Descopera in acest articol care sunt proprietatile curative ale gladiolelor pentru a te bucura si tu de beneficiile acestei flori.


In ceea ce priveste ingrijirea lor, gladiolele au nevoie de un sol umed, dar nu unul care sa balteasca in apa. Pe timp de vara, poti folosi o folie de mulcire pentru a mentine solul umed. Acest aspect este foarte important pentru gladiole.

Atunci cand vorbim despre ingrasamantul lor, foloseste pentru gladiole un ingrasamant cu eliberare controlata. Poti opta pentru ingrasamantul sub forma de bobite.

Gladiolele nu sunt flori care sa reziste temperaturilor cu minus, asa ca pe timp de iarna te sfatuim sa le dezgropi din curtea ta. Apoi, pune florile intr-un spatiu ferit de lumina, fara umiditate, dar si ferit de inghet. Poti tine florile in frigider sau intr-un spatiu care are o temperatura asemanatoare cu cea din frigider, adica de maximum 4-5 grade Celsius.


sursa foto: Pinterest