Grădini absolut superbe amenajate pe acoperiș – Idei de design ce te vor impresiona

Grădini absolut superbe amenajate pe acoperiș – Idei de design ce te vor impresiona

Dacă ești în căutarea unei metode de a amenaja acoperișul, o metodă care să te aducă mai aproape de natură, aceste grădini absolut superbe sunt perfecte pentru tine.


Ideile de aici te vor ajuta să îți amenajezi spațiul, indiferent de dimensiunea acestuia.

Fie că vorbim despre terasa blocului unde locuiești sau despre terasa casei tale, ideile de aici sunt impresionante și te poți inspira și tu din ele. Acoperișul este spațiul de la înălțime unde vei găsi mereu soare, astfel încât aici poți poziționa flori ce au nevoie de lumină naturală.

Alege grădinile pe paturi înălțate

Grădinile pe paturile înălțate sunt o modalitate excelentă de a crește plante pe terasa casei tale. Această metodă este perfectă pentru că poți opta pentru tipul de sol pe care tu îl dorești.


Grădinile pe paturi înălțate pot fi amenajate și îngrijite conform preferințelor tale. Aici poți pune sol cu îngrășământ, însă poți opta și pentru amestec de pământ din grădina ta plus compost.

Optează pentru grădini verticale

Dacă nu ai suficient de mult spațiu sau nu vrei să te complici cu grădinile pe paturi înălțate, poți opta oricând pentru grădinile verticale. Acestea reprezintă, de fapt, ghivece poziționate pe suporturi din lemn, plastic sau metal.

Poți crește în ghivece atât plante cu frunze verzi, flori frumoase precum sunt mușcatele, begonia sau petuniile, dar și legume sau fructe.


În galeria foto de mai jos vei găsi o mulțime de grădini verzi, absolut superbe. De asemenea, vei găsi și spații de relaxare amenajate pe terasa unor case sau blocuri.

O terasa mica, un spatiu ideal pentru relaxare in propria gospodarie

Paturi inaltate de legume pentru o recolta bogata si frumoasa

Gradina de pe acoperis, o modalitate superba de a amenaja spatiul de la inaltime

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI