Despre curatarea aerului conditionat – Cum se face si de ce este importanta

Despre curatarea aerului conditionat – Cum se face si de ce este importanta

Curatarea aerului conditionat este extrem de importanta! Ocupa-te de igiena periodica a acestui aparat pentru a te bucura de confortul oferit, dar si pentru a mentine sanatatea ta si a familiei tale.


De ce este important sa curatam aparatul de aer conditionat?

La inceputul sezonului rece ne ocupam de verificarea centralelor termice. La fel de important este si ca inaintea sezonului cald sa ne ocupam de igienizarea si verificarea aparatului de aer conditionat.

Un aparat de aer conditionat care este curatat si intretinut corespunzator va functiona excelent pe o perioada mare de timp.

De asemenea, intretinerea aparatului joaca un rol important si in sanatatea familiei noastre. Filtrele de aer conditionat se imbiba cu bacterii si microbi pe care noi ajungem sa ii respiram. Astfel, pot aparea complicatii la nivel respirator sau pulmonar, dar si alergii sau iritatii neplacute, mai ales in cazul copiilor mici.


Cand se curata aparatul de aer conditonat?

Daca aparatul de aer conditionat este folosit doar vara, atunci se curata o data pe an. Daca folositi aparatul si iarna, cu functia de incalzire, atunci curatarea lui se face de doua ori pe an.

curatarea aerului conditionat

Cum se curata aerul conditionat?

Intretinerea aparatului de aer conditionat consta in: curatarea filtrelor, completarea cu freon, indreptarea aripioarelor indoite, curatarea bateriei evaporatului, dar si verificarea performantei aerului conditionat.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa scoti aparatul de aer conditionat din priza. Apoi, curata unitatea interioara (aparatul pe care il ai in casa) cu o laveta umeda. Poti folosi si un spray antibacterian pentru a curata aparatul. De asemenea, o solutie realizata din bicarbonat de sodiu, apa si otet poate fi ideala pentru a indeparta mirosurile neplacute si bacteriile acumulate.


Urmatorul pas este de a rabata masca frontala a unitatii. Apoi, tot ce trebuie sa faci este sa tragi in jos filtrul de aer. Il poti spala cu apa si cu otet sau cu solutii speciale. De asemenea, poti alege si sa inlocuiesti filtrul, daca acesta ti se pare mult prea murdar.

Lasa filtrul sa se usuce foarte bine inainte de a il pune la loc.

Completarea cu freon se face de catre un specialist. Acesta va veni si va reumple circuitul cu freon pentru ca aparatul sa functioneze din nou la capacitate maxima.


 

Prin intretinerea periodica a aparatului de aer conditionat vei reusi sa scazi si costul facturii de la energia electrica.

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI