Gura Leului, o floare usor de intretinut ce te cucereste prin aspectul deosebit

Gura Leului, o floare usor de intretinut ce te cucereste prin aspectul deosebit

Gura leului este o specie de planta extrem de frumos colorata, planta care este raspandita in gradinile noastre, in ghivece, dar si in parcurile din tara.


Planta ajunge la un inaltime de la 20-30 cm pana la 80-100 de cm, in functie de soi. Aceasta frumoasa floare formeaza lastar numerosi. Frunzele, de forma oblong lanceolata, sunt verzi sau rosiatice, in concordanta cu nuantele florilor. Florile bilabiate sunt grupate in inflorescente terminale compacte sau laxe.

Varietatile si soiurile se deosebesc intre ele prin vigoarea si inaltimea plantei. De asemenea, ele se deosebesc si prin marimea si coloritul florilor. Aceasta frumoasa planta infloreste din luna iunie si ne face gradinile si curtile mai frumoase pana toamna tarziu.

Cerintele pe care planta le are

Este o planta foarte putin pretentioasa fata de caldura. Nevoia de caldura este ceva mai mare doar la producerea rasadurilor. Pentru aceasta actiune avem nevoie de temperaturi de peste 14 °C.


In rest, sunt suficiente 8 – 10 °C noaptea si 12 – 14 °C ziua. Floarea creste foarte bine si infloreste atunci cand afara este soare. Terenul trebuie sa fie bogat in humus, cu o buna capacitate de retinere a apei si totodata de drenare. Nu suporta solurile care sunt mult prea umede.

Cultura acestei plante

Atunci cand vorbim despre cultura, gura leului este o planta perena cultivata ca anuala sau bisanuala. Pentru producerea rasadurilor, cea mai buna epoca de semanat este februarie-martie, in sera sau rasadnita.

Plantarea rasadurilor in gradina se face in aprilie-mai, la distanta de 20 cm pana la 40 – 50 cm, in functie de vigoarea soiului.


Gura leului este o planta ce se seamana si direct in gradina, primavara si chiar toamna, inainte de sosire gerurilor. Mai mult, plantele amplasate in locurile mai putin expuse frigului din timpul iernii sunt capabila sa reziste si sa infloreasca mult mai devreme in anul urmator.

Carciumareasa, tarancuta din gradina care explodeaza in culori magnifice

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI