Ingrasaminte naturale pentru plantele din ghiveci

Ingrasaminte naturale pentru plantele din ghiveci

Plantele din ghiveci au nevoie de ingrijiri speciale pentru a inflori frumos, pentru a fi sanatoase si pentru a le feri de diferitele boli.


Am scris in acest articol despre bolile plantelor de apartament, boli care pot aparea daca nu le oferim ingrijirea necesara plantelor. Daca acestea sunt expuse la soare prea mult sau, din contra, daca nu au lumina de care au nevoie, ele se pot imbolnavi.

Astazi, vreau sa povestim despre ingrasamintele naturale cele mai bune si mai potrivite pentru plantele din ghiveci.

Diferenta dintre plantele din ghiveci si cele din gradina

Plantele din gradina sunt mult mai „norocoase” decat plantele din ghiveci. Acestea din urma nu beneficiaza de aportul de nutrienti de care beneficiaza plantele care stau in curte, plantate in pamant.


De aceea, plantele care stau in ghiveci au nevoie de ingrasaminte speciale pentru a putea face fata climatului, temperaturii si altor factori externi.

Ingrasaminte naturale pentru plantele din ghiveci

Zaharul: ingredientul ideal

Zaharul este un ingredient care se gaseste in orice gospodarie. Acesta poate fi folosit drept ingrasamant natural astfel: amesteca o lingurita de zahar intr-un pahar cu apa si foloseste solutia obtinuta pentru a uda plantele. Il poti folosi pentru orice planta.

Zatul de cafea

Zatul de cafea este un ingrasamant natural ideal pentru ca acesta are un continut ridicat de azot, minerale, fosfor si potasiu. Acestea fac din zatul de cafea un fertilizator de inalta calitate, ce poate fi folosit pentru plantele din ghivece, din jardiniere, dar si pentru plantele din gradina casei tale.


Puteti folosi acest ingrasamant o data la 6 luni pentru plantele din interior si o data la 4 luni pentru plantele din exteriorul casei.

Apa minerala

Apa minerala care si-a pierdut din acid poate fi folosita pentru a uda plantele. Este excelenta!

Apa in care ai fiert legume

Daca ai facut supa si ai fiert legumele in apa, poti pastra acea apa, o lasi sa se raceasca si apoi o folosesti pentru a uda plantele din ghiveci o data pe saptamana. Este un ingredient natural excelent, care iti va face florile frumoase si sanatoase!


Cenusa

Cenusa pe care o strangi dupa ce au ars lemnele este un ingrasamant natural foarte bun pentru plantele tale din ghiveci, dar si pentru plantele din exterior.

Cenusa contine o multime de elemente benefice precum: fosfor, fier, calciu, potasiu, sulf, zinc si magneziu, toate potrivite pentru plantele tale.

Amesteca cateva linguri de cenusa in solul pe care il pregatesti pentru plantele din ghiveci si gata. Acesta isi va face singur treaba!

Daca vrei sa adaugi cenusa deasupra solului, poti sa pregatesti o pasta rezultata din cenusa si apa, pasta pe care sa o aplici aproximativ o data la 6 luni sau la 4-5 luni pentru plantele care infloresc mai des.

Ai nevoie de aproximativ o lingura de astfel de solutie pentru fiecare planta.

Coji de oua

De asemenea, si cojile zdrobite de la oua puse in pamantul de la florile din ghiveci sunt benefice pentru plantele tale.

Aceste trucuri se pot folosi atat pentru plantele din interior, cat si pentru plantele din exterior.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI