Ingrijirea plantelor prin udare – Metode de udare si cantitati necesare – Partea I

Ingrijirea plantelor prin udare – Metode de udare si cantitati necesare – Partea I

Este vital sa oferiti plantelor cantitatea de apa de care acestea au nevoie pentru a creste sanatos. Am pregatit pentru tine cateva articole folositoare ce contin o multime de trucuri ce te vor ajuta, dar si metode de udare.


In orice caz, apa este uneori o resursa saraca, mai ales vara, cand folosirea furtunelor e interzisa si alte restrictii se impun, si este important sa o folositi in mod intelept.

Aflati ce plante sunt capabile sa suporte seceta si udati-le rar pe acestea si stocati apa, daca este posibil.

Robinetul exterior

Merita sa instalati un robinet exterior afara, daca inca nu aveti unul, deoarece veti putea sa folositi accesorii si conectoare mai bune decat cele disponibile pentru robinetele din interior.


Majoritatea robinetelor moderne au acum o valva dubla care nu permite apei contaminate sa patrunda si sa se scurga prin sistemul de apa. Puteti cumpara o valva dubla pe care sa o insurubati pe varful robinetelor mai vechi (in Anglia este legal sa folosesti furtun fixat pe un robinet care nu are o asemenea valva).

Daca aveti un robinet exterior, nu numai ca e mai usor si mai rapid sa umpleti stropitorile, dar puteti ataca un furtun si un reglator (de timp), ca parte dintr-un sistem automat de udare. Robinetele ar trebui tot timpul sa fie izolate termic iarna, in climate reci, pentru a preveni inghetul lor.

Udarea normala, clasica

O stropitoare este un element esential si, daca aveti doua, puteti sa duceti una intr-o mana, cealalta in cealalta mana, pentru o udare mai eficienta. S-ar putea sa aveti nevoie de o a treia stropitore (preferabil de o culoare si aspect diferit, pentru a fi usor de
recunoscut) daca doriti sa diluati si sa aplicati substante care distrug buruienile.


Puteti linistiti sa amestecati substantele lichide in stropitori pentru udat, dar limpeziti-le bine dupa aceea, pentru a preveni formarea algelor.

Stropitorile de udat sunt fie din plastic, fie din otel galvanizat. Ambele tipuri au avantaje si dezavantaje:

  • cele din metal sunt rezistente, dar sunt grele si fac zgomot la folosire;
  • cele din plastic sunt mai usoare si mai silentioase, dar se distrug de obicei dupa cativa ani.

Cumparati o stropitoare cu un gat detasabil, pentru a avea mai multe optiuni pentru udare. Cand ati potrivit pulverizatorul, cu gaurile in sus, un jet subtire de stropi de apa va iesi, tocmai potrivit pentru udarea semintelor si a rasadurilor, fara a le muta din loc.


Cand fata pulverizatorului este indreptata in jos, apa va iesi mai repede intr-o portiune mai mica, ideala pentru udarea plantelor. Luati jos pulverizatorul daca doriti un jet viguros de apa, pentru a rumple helesteul sau pentru a curata unelte.

Despre udarea plantelor, procesul care le mentine sanatoase si frumoase

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI