Pergole din lemn ideale pentru adeptii unui design simplist

0
8095
pergole cu design minimalist

Pergole din lemn ideale pentru adeptii unui design simplist

Mobilierul de gradina realizat din lemn este ideal pentru cei ce isi doresc un design simplist, curat si modern. Aceste idei unice de design fac o adevarata diferenta in curtea casei tale.


Atat primavara, cat si vara sau toamna poti sa iti petreci timpul in curtea casei daca optezi pentru a iti amenaja o mica pergola din lemn. Foloseste un acoperis simplu sau retractabil care sa te protejeze de razele soarelui.

De ce sa alegi o pergola din lemn pentru curtea casei tale

Cand vine vorba de pergole, trebuie sa recunoastem ca materialul cel mai popular este lemnul. Din lemn se pot realiza atat foisoare superbe, cat si pergole simple, ideale pentru casa ta.

Rolul unei astfel de pergole este sa te protejeze de soare, insa o poti folosi si ca suport pentru a creste diferite plante. Pana cresc plantele, poti folosi materiale textile pentru a crea umbra de care ai nevoie in curtea ta.


Cum se construieste o pergola din lemn

Pozitionarea pergolei

In primul rand, este important sa alegi o pozitionare cat mai isteta a pergolei tale. In functie de spatiul pe care il ai disponibil, dar si in functie de preferintele tale, pergolele pot fi construite atat ca o prelungire a casei, cat si separat, ca o insula in curtea casei tale.

Pergola versus foisor

Pergola este o constructie mult mai deschisa, un spatiu in care soarele patrunde mai rapid. Daca vrei un loc de relaxare cu gratar, un spatiu care sa te fereasca de soare si de vremea neprielnica, cel mai bine este sa optezi pentru construirea unui foisor.

Materialul din care va fi construita pergola

In ceea ce priveste materialul, poti opta pentru lemn, dar si pentru fier forjat, in cazul in care iti doresti o structura mult mai rezistenta. O alternativa pentru cei ce isi doresc o pergola cu acoperis reglabil este realizarea unei astfel de pergole din aluminiu.


Pergola din lemn este cea mai populara, fiind mai usor de construit, accesibila ca pret, dar si rezistenta pe termen lung. Intretinerea ei consta in revopsirea pergolei manual astfel incat lemnul sa isi pastreze estetica si rezistenta.

O pergola din fier forjat poate fi ceva mai scumpa, insa ofera gradinii tale un aer elegant si rafinat. Alegerea unei astfel de pergole se face atunci cand iti doresti ca aceasta constructie sa fie rezistenta pe termen foarte lung si sa nu necesite ingrijiri anuale.

In ceea ce priveste alegerea acoperisului, poti sa te inspiri si din aceste modele de acoperisuri pentru pergole de vis in curtea ta.


O pergola din lemn poate fi realizata chiar de tine, cu ajutorul materialelor necesare, insa pergola din fier forjat necesita interventia unei echipe de specialisti.

sursa foto: Pinterest