Planificarea grădinii cu legume în funcție de nevoile tale – Ghid personalizat

Planificarea grădinii cu legume în funcție de nevoile tale – Ghid personalizat

Planificarea grădinii cu legume: Fiecare legumă pe care decizi să o cultivi va avea nevoie de îngrijire și atenție din partea ta, însă vei obține cele mai bune rezultate și va merita efortul.


Nimic nu este mai plăcut decât să te bucuri de o roșie proaspătă din propria grădină, de castraveți fresh și de salată verde abia culeasă.

Atenție la temperaturile de afară!

Temperaturile variabile pot fi cauzat deformării fructelor, așa că este necesar să încerci să asiguri o temperatură uniformă, caldă pe întreaga durată a verii. Desigur, acest lucru poate fi mai greu dacă nu optezi pentru creșterea fructelor în solar.

Ciupirea lăstarilor

Lăstarii laterali se înlătură cel mai bine când au 3 cm sau mai puțin. Dacă sunt mai mari, pot deteriora ușor planta atunci când îi rupi.


Aceștia nu trebuie tăiați niciodată. Prinde lăstarul între arătător și degetul mare și îndoaie în jos repede și ferm până se rupe. O mișcare bruscă va produce o ruptură într-un punct slab în mod natural, care se va vindeca.

Alege suporturi pentru roșiile mari

Dacă vrei să te bucuri de roșii frumoase, cărnoase și gustoase, va trebui să le oferi un suport.

Roșiile cu fructe mari pot produce fructe foarte grele, capabile să rupă tulpina de care sunt atașate.


Pentru ca să nu se întâmpla acest lucru, așează ghivece de flori cu susul în jos sub mănunchiurile de roșii de jos pentru a le susține. Apoi, fie rărești puțin mănunchiurile de sus, fie le pui o plasă ca suport.

Sfaturi de aur pentru a crește roșii cărnoase și frumoase în ghiveci

Fertilizarea ardeilor

Dacă vrei să te bucuri de ardei frumoși, mari și sănătoși, ai grijă să fie fertilizat și cu regularitate. Optează pentru hrană lichidă care conține mult potasiu, pentru a face flori și fructe.

Cum sa cresti cel mai bun si aromat ardei gras in propria gradina

SONY DSC

sursa foto: Pinterest


 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI