Plante suculente – 13 idei pentru amenajarea gradinii cu ele

Plante suculente – 13 idei pentru amenajarea gradinii cu ele

Plante suculente – idei minunate pentru amenajarea gradinii din curtea casei tale.


Intr-un articol postat recent de pagina noastra Do It Yourself v-am vorbit despre plantele suculente si v-am prezentat idei de a realiza ornamente decorative pentru interior. Tot in acel articol v-am prezentat pe scurt si cum se ingrijesc pe toata perioada timpului calduros.

De data aceasta insa va supunem atentiei idei de a va infrumuseta gradina cu ele si nu oricum, ci plantandu-le in cioate de lemn, cioate pe care le gasiti cam peste tot pe unde mergeti in excursii. Investitia s-ar rezuma doar la achizitia florilor, insa daca aveti cunostinte care au in casa astfel de plante, le puteti cere cateva fire.

Dupa cum bine stiti plantele suculente sunt foarte rezistente, de aceea credem ca cioatele de lemn sunt destul de potrivite ca si mediu de crestere iar pentru a va argumenta acest lucru v-am pregatit si imagini.


Nu doar cei care locuiesc la curte pot beneficia de astfel de amenajari ci si cei care stau la bloc. Unele din proiectele de astazi sunt potrivite si pentru astfel de spatii. Priviti.

Nu incheiem fara a va reaminti cateva reguli principale de crestere a plantelor suculente:

1. Plantele suculente au nevoie de multa lumina de aceea trebuie sa le expuneti spre sud. Frunzele sunt bune indicatoare in acest sens. Daca devin maronii sau albicioase, inseamna ca planta a stat prea mult in soare si trebuie mutata, iar daca tulpinile cresc in lungime inseamna ca are prea putina lumina.


2. Temperatura optima trebuie sa fie cuprinsa intre 21 si 29 de grade Celsius pe timpul zilei iar  noaptea sa nu coboare sub 10 grade.

3. Le puteti uda din abundenta pe timpul verii, insa doar atunci cand pamantul de la suprafata este uscat. Pe timpul iernii planta intra intr-o lunga perioada de repaus si nu trebuie sa-i faceti absolut nimic in afara de udat,  dar asta doar o singura data pe luna.

4. Replicarea o puteti face doar pe timpul verii atunci cand se afla in perioada de vegetatie.


plante suculente 1

plante suculente 3

plante suculente 4

plante suculente 5

plante suculente 6

plante suculente 7

plante suculente 8

plante suculente 9

plante suculente 10

plante suculente 11

plante suculente 12

plante suculente 13

plante suculente 15

via

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI