Pregatirea muscatelor pentru iarna – Cum sa mentii florile in anotimpul geros

Pregatirea muscatelor pentru iarna – Cum sa mentii florile in anotimpul geros

Pregatirea muscatelor pentru anotimpul friguros te va ajuta sa ai flori absolut spectaculoase si la anul. De la apa, temperatura, dar si modul in care le pregatim pentru iarna, toti acesti factori sunt importanti atuncic and vine vorba de ingrijirea muscatelor si pregatirea lor pentru anotimpul geros.


Indiferent ca vorbim despre muscatele din ghiveci sau jardiniere, ele au nevoie de atentie deosebita pe timp de iarna.

Cum ai grija de plantele din ghiveci in sezonul rece

Scurtarea lastarilor

Pentru a te bucura de flori frumoase si in primavara si vara urmatoare, este important sa tii cont de acest pas important. Scurtarea lastarilor la muscate se face inainte de a cadea prima bruma. Chiar daca muscata mai are inca flori frumoase, taie lastarii cu aproximativ 10 cm.

Daca ai mai multe flori, este important sa cureti foarte bine cu apa calda si sa stergi cu alcool unealta folosita pentru taiere, inainte de a trece la urmatoarea planta.


Este important, de asemenea, ca dupa ce ai taiat/scurtat lastarii sa nu mai pui apa muscatei tale decat foarte rar. In acest fel, vei evita ca pamantul sa se usuce de tot, insa o vei lasa in pace pe timp de iarna pentru ca floarea sa intre in repaus. Se pune cam jumatate de cana de apa, o data pe luna.

Muscatele, o raza de soare si culoare in orice curte, terasa sau balcon

Ingrijirea muscatelor iarna – Cum sa mentinem aceste flori frumoase

Procesul de ingrijire al acestor flori pe timp de iarna este usor, insa uneori din dorinta de a le face bine plantelor noastre, le putem face rau.

Daca le-ai tinut pana acum afara, este timpul sa bagi muscatele in casa. Daca ai avut florile in pamant, in gradina, acum este momentul sa transferi plantele. Inainte de a da prima bruma, muta plantele din pamant, din gradina ta, intr-un ghiveci cu un diametru de 10-12 cm. Florile care sunt deja in ghiveci sau jardiniera, insa sunt pozitionate afara, nu trebuie decat mutate in interior.


Tratamentele aplicate florilor tale

Inainte de a aduce plantele in casa, aplica tratamente fitosanitare. Sunt perfecte pentru a evita problemele, chiar daca nu ai nevoie inca de aceste tratamente. Preventia este cea mai buna solutie. In acest fel, vei evita probleme mai mari, dar si o cheltuiala mai mare.

Pozitionarea muscatelor pe timp de iarna

Pe timp de iarna, muscatele trebuie sa stea in interior in locuri cat mai luminoase, insa nu foarte calduroase. Un loc ideal ar fi acela unde temperatura ajunge la maximum 18 grade Celsius.

Dupa ce iarna a trecut, poti sa scoti muscatele inapoi afara. Acum este momentul sa aplici din nou tratamente fitosanitare pentru a preveni alte probleme.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI