Semne care arata ca am udat prea mult o floare si ce putem face

Semne care arata ca am udat prea mult o floare si ce putem face

Ati udat prea mult o floare si nu stiti ce este de facut in acest sens? Aflati in urmatorul articol acest lucru, dar si care sunt semnele ca florile nu trebuie udate asa mult.


Cum ne dam seama ca planta a fost udata prea mult?

De cele mai multe ori, stim exact de cata apa au nevoie florile noastre. Le ingrijim de atata timp si acum le cunoastem. Insa se mai intampla, ca intr-o zi sa ni se para ca parca am pus prea multa apa unei flori. Ce putem face in acest sens si cum ne dam seama daca intr-adevar, am pus prea multa apa?

Planta se ofileste. Bineinteles, acesta este un semn rau. Daca planta incepe sa isi schimbe culoarea sau sa ofileasca, mergeti repede la pasul numarul 4 de mai jos si puneti in aplicare sfatul respectiv.

Tulpina e moale. Daca tulpina este moale si apoasa, inseamna ca nu trebuie sa mai udati planta respectiva atat de mult.


Va oferim aici cateva solutii pe care le puteti folosi, in caz de urgenta.

am udat prea mult o floare

1. Golim farfuria

Nu lasati niciodata farfurioara de sub ghiveci, plina cu apa. Daca sunteti de parere ca ati udat planta prea mult, aveti grija sa goliti aceasta farfurie mereu.

2. Ferim floarea de soare si de vant

Aveti grija ca floarea respectiva sa nu stea direct in lumina soarelui, sa nu stea in vant sau in temperaturi foarte scazute.


3. In situatii extreme, schimbam pamantul

Daca dupa cateva zile observati faptul ca floarea incepe sa moara, ca isi schimba culoarea sau ca este ceva in neregula cu ea, schimbati pamantul. Incercati sa pastrati cat mai putin din pamantul vechi pentru a salva floarea respectiva!

am udat prea mult o floare

4. Nu mai udati planta

Evident, nu ne referim la faptul ca nu trebuie sa o udati in acel moment. Lasati planta fara a mai fi udata macar doua saptamani.

5. Muta floarea!

Daca floarea a fost udata prea mult, fa in asa fel incat ea sa aiba cat mai multa lumina naturala. Atentie! Lumina naturala nu inseamna ca floarea trebuie sa stea direct in lumina si in razele soarelui.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI