Sfaturi de design pentru o gradina superba, incapatoare, magica

Sfaturi de design pentru o gradina superba, incapatoare, magica

Atunci cand vrei sa decorezi, e important atat simtul esteticului, dar este important si sa tii cont de cateva reguli de design pentru o gradina superba.


Ti-am pregatit cateva sfaturi importante, sfaturi ideale atat pentru o curte mare, dar si pentru un spatiu ceva mai mic. Toate ideile si proiectele pot fi modificate si pot fi combinate astfel incat sa se potriveasca exact cu spatiul pe care tu il ai.

Sfaturi de design pentru curtea si gradina ta

Inainte de a incepe sa plantezi, pregateste cum se cuvine noile straturi. Curata zona de radacini, grebleaz-o pentru uniformizare si imbunatateste solul cu compozitie organica.

Creeaza carari suficient de largi

Alege sa creezi carari suficient de largi, incapatoare si mari pentru o roaba sau pentru ca doi oameni sa poata trece usor pe aici unul langa altul. Spatiul este foarte important atat pentru estetic, dar si pentru eficienta.


Foloseste si planul vertical

Atunci cand spatiul nu este suficient de mare, ne folosim de toate ustensilele si ideile pe care le avem. Noi te sfatuim sa folosesti si planul vertical al curtii si gradinii tale. In acest fel, vei economisi o multime de spatiu.

Experimenteaza amplasarile plantelor

Cum poti sa experimentezi amplasarile plantelor? Ei bine, poti sa asezi siruri de ghivece inainte de a le introduce in pamant pentru a te asigura ca spatiul este corect. De asemenea, te vei asigura si ca inaltimea este adecvata si culorile si texturile pe care le-ai ales merg bine impreuna.

Incorporarea suprafetelor

Incorporeaza suprafetele si structurile in noul design. De exemplu, poti vopsi gardul, spalierele, poarta sau peretii pentru a contrasta sau pentru a se armoniza cu nuantele din gradina. Aceste obiecte pot fi fundaluri interesante pentru plante, sporind sau estompand culorile florilor si ale foliajului.


Gratare superbe din piatra si caramida pentru o curte spectaculoasa

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI