Sfaturi pentru o recolta mare de castraveti gustosi, frumosi

0
9603

Sfaturi pentru o recolta mare de castraveti gustosi, frumosi

Atunci cand vine vorba de ingrijirea legumelor, nu exista niciun truc sau un miracol care sa te ajute sa ai o cultura bogata. Cu toate acestea, exista o serie de sfaturi care sunt extrem de utile, daca alegi sa tii cont de ele.


Trucurile de aici, munca constanta si perseverenta te ajuta sa ai castraveti gustosi, frumosi, fara coaja amara. Toate sfaturile adunate te vor ajuta sa ai o recolta de care te vei mandri. Vei putea sa te bucuri de castraveti gustosi atat pe timp de vara, in salate, dar vei avea suficient de multi castraveti incat sa pui si la murat pentru iarna si toamna.

Cum sa ai castraveti gustosi in gradina

Atat rosiile, cat si morcovii, vinetele, ardeii si multe alte legume sunt benefice, gustoase si nu trebuie sa lipseasca nici din gospodaria ta. Acelasi lucru este adevarat si cand vine vorba de castraveti.

Trucuri utile:

  • Dupa ce ai udat castravetii, sapa putin pamantul. Acest truc util ajuta la aerarea solului si va stimula cresterea plantei. Ai grija sa nu sapi adanc deoarece radacinile castravetelui sunt foarte aproape de suprafata.
  • Cand este canicula, uda castravetii cu apa calda, de preferat de ploaie. Apa rece va dauna radacinilor.
  • Este recomandata mulcirea solului pentru a stimula cresterea castravetilor.
  • Culege rapid castravetii odata ce au crescut. Nu ii lasa sa creasca foarte mari deoarece acestia vor imbatri. In plus, odata culesi, vei incuraja cresterea unor noi castraveti. Zilnic, verifica cultura acestor legume si bucura-te de castraveti proaspeti.

Cel mai important lucru atunci cand vine vorba de castraveti este sa le oferi multa apa. Lipsa apei, mai ales daca este vorba de perioade secetoase, va duce la cresterea castravetilor cu coaja amara.


4 Trucuri pentru cresterea castravetilor si 5 beneficii ale acestor legume

sursa foto: Pinterest