Sfaturi utile si lucrari ce trebuie facute in gradina in luna iunie

Sfaturi utile si lucrari ce trebuie facute in gradina in luna iunie

Luna iunie reprezinta luna in care petrecem destul de mult timp in gradina si livada. Sfaturile utile de aici te vor ajuta sa ingrijesti gradina corespunzator. De la activitatile realizate pentru legume, fructe, dar si cele pentru livada, toata aceasta munca te ajuta sa te bucuri de o cultura bogata.


Tine cont de sfaturile de mai jos si bucura-te de legume sanatoase, gustoase, dar si de o livada roditoare.

Ingrijirea gradinii si livezii in luna iunie

Daca vrei sa te bucuri de o cultura cu adevarat bogata, luna iunie reprezinta acea luna in care munca ta in gradina este foarte importanta. Mai mult decat atat, rezultatele vor veni rapid caci vei putea sa culegi primele roade chiar din aceeasi luna.

Udarea plantelor

Este important ca in aceasta luna sa nu pleci pentru multe zile de acasa deoarece plantele au nevoie sa fie udate. Bineinteles, un sistem de irigare poate fi o optiune excelenta pentru casa ta.


Afanarea solului

Afanarea solului este o metoda excelenta de a mentine sanatatea acestor plante ce cresc aici. Afanarea se poate face cu o sapa de mici dimensiuni, sapa cu care sa patrunzi usor plantele din gradina ta.

Alege sa administrezi ingrasaminte

Ingrasamintele administrate in gradina te ajuta sa ai o cultura productiva si un sol bogat in substante nutritive. Descopera aceste retete de ingrasamant natural pentru legumele si fructele din gradina.

De asemenea, in aceasta luna se copilesc rosiile, se sapa tufele de cartofi, dar se culege si mararul, atunci cand a ajuns la inaltimea de 10-15 cm.


Lucrarile din livada ale lunii iunie

In luna iunie se aplica ingrasaminte in livada si se elimina buruienile prin prasire. De asemenea, se poate realiza procesul de mulcire a pamantului pentru a proteja fructele pentru arbustii fructiferi precum sunt capsunii.

 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI