Simple obiecte ceramice sau decoratiuni uimitoare din lut?

Simple obiecte ceramice sau decoratiuni uimitoare din lut?

Nu trebuie sa fii mare mester artizan pentru a incerca unele proiecte precum cele din articolul de astazi. Despre ce este vorba? Despre arta modelarii lutului, transformandu-l in simple obiecte ceramice din cele mai diverse, de la binecunoscutele vaze pana la inele pentru servetele din panza.


Special pentru cei interesati am facut putina cercetare pe Google pentru a va oferi cateva informatii folositoare. Si va spunem ca exista o pasta polimerica modelatoare cu uscare la aer, prin urmare nu trebuie sa va chinuiti sa uscati piesele in cuptorul de acasa. Lutul nu se coace la temperatura maxima pe care o poate oferi cuptorul aragazului, ci in cuptoare speciale prin ridicarea temperaturii in mod constant si lent pana la 1500 – 2000 grade Celsius. In felul acesta apare acel fenomen numit vitrificare si este acel proces de topire al siliciului din lut care glazureaza obiectul respectiv, conferindu-i acel luciu binecunoscut de toata lumea.

Exista desigur si alte variante de uscare. Intr-o groapa sapata in pamant se pune un strat de talaj, un strat de obiecte ceramice, iar un strat de talaj pana se umple groapa…dar deja devine prea complicat procedeul si nu are sens sa va chinuiti cand exista acea pasta polimerica modelatoare cu uscare la aer si care se numeste FIMO (trebuie doar sa o cautati sub aceasta denumire si gasiti o multime de site-uri de unde o puteti achizitiona si nu este prea costisitoare ca pret).

Asadar daca vreti sa va jucati putin cu modelajul, v-am pregatit cateva imagini din care va puteti inspira pentru a realiza unele piese simple precum petale de flori sau frunze.


Daca nu va plac cele de astazi puteti face unele dupa propria voastra imaginatie si inspiratie de moment. Trebuie doar sa gasiti timp sa le realizati. Cine stie…poate intr-un weekeend ploios?!

Daca printre cititorii nostri se afla persoane care au astfel de hobby-uri si cunosc mult mai multe secrete, ii rugam sa ni le impartaseasca si noua, pentru care le multumim.

simple obiecte ceramice 7

simple obiecte ceramice 8

simple obiecte ceramice 9

simple obiecte ceramice 10

simple obiecte ceramice 11

simple obiecte ceramice 12

simple obiecte ceramice 13

simple obiecte ceramice 14

simple obiecte ceramice 15

simple obiecte ceramice 16

simple obiecte ceramice 17

simple obiecte ceramice 18

simple obiecte ceramice 19

simple obiecte ceramice 20

simple obiecte ceramice 21

simple obiecte ceramice 22

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

simple obiecte ceramice 24

simple obiecte ceramice 25

simple obiecte ceramice 26

simple obiecte ceramice 1

simple obiecte ceramice 2

simple obiecte ceramice 3

simple obiecte ceramice 4

simple obiecte ceramice 5

simple obiecte ceramice 6

via


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI