Zeci de ani de pionierat – lâna de lemn

Zeci de ani de pionierat – lâna de lemn

Ușor, simplu de instalat, cu performanțe termice și acustice excepționale – lâna de lemn continuă să aducă transformări continue în industria construcțiilor — la peste 100 de ani
după ce a fost folosită pentru prima dată.


O mare parte din această realizare se datorează fabricilor din Germania, a căror materiale de izolatie termica (in special celuloza si lana de lemn) au ajuns azi în aproape întreaga lume.

Când inginerii germani a depus  brevete pentru aceste materiale rezistente la foc, usoare, poroase, la începutul secolului trecut, putini oameni si-ar fi imagina ca o astfel de invenție ar putea transforma industria constructoare. Brevetarea acestui nou revoluționar material nu numai că a creat o nouă piață pentru fibra de lemn, dar, de asemenea, a pregătit o cale pentru o muncă de pionierat care continuă să impresioneze, o sută de ani mai târziu.

Astăzi, clienții din multe țări apelează la lâna de lemn atunci când au nevoie de un produs versatil, durabil și ușor,cu excepționale proprietăți termice și acustice, cu durabilitate impecabilă, acreditări și protectie remarcabilă la incendiu.


Întâlnită în pereți interiori, poduri, mansarde, in birouri, spatii comerciale, rezidentiale, case sau clădiri publice, lâna de lemn ascunde o călătorie nesfârșită a inovației. De exemplu, în România sunt preferate opțiunile de suflare sau pulverizare a lânii de lemn, soluții care ușurează instalarea rapidă, promovată ca o „soluție completă”.

Procurare RESPONSABILĂ a materiei prime

Azi, sunt disponibile produse care folosesc lemn certificat de FSC sau PEFC – organizatii  de renume international, ce ofera garantia ca materia prima (lemnul) provine din păduri gestionate sustenabil. Se procesează zeci de mii de metri cubi de lemn, doar în Germania.

Declarații de mediu

Prin acest proces, fiecare aspect de mediu al produselor de lână de lemn este luat în calcul – de la  aprovizionarea cu materii prime, până la fabricare, transport și montaj sau reciclare. Angajamentul față de durabilitate este subliniat de diferite certificări.


Absoarbe zgomotul

Izolația termică din lână de lemn poate contribuie considerabil la reducerea poluării fonice. Acestea sunt
utilizate pe scară largă în locuințe, încăperi tehnice, facilităţi agricole şi clădiri publice. Au excelente proprietăți
acustice, incombustibilitate și o remarcabilă rezistență la foc.

Promovează reutilizarea resurselor

Lemnul din plăci sau lâna de lemn suflată, care nu mai poate fi folosită, este eliminată și utilizată intern sau refolosită.
Pentru oferte și detalii legate de garanția de izolația cu lână de lemn, vizitați pagina Izolațiinaturale.ro.
Ai o opțiune foarte economică, ce îți aduce:
– O instalare mai rapidă
– Costuri mai mici cu forța de muncă
– Fără deșeuri și fără costuri de eliminare
– Performanță de încredere, compatibilă cu cele mai bune concepte de constructii actuale.
– Cu lâna de lemn suflată, puteți umple cavitățile uniform și complet până în ultimul colț!
Ca rezultat, obțineți: o izolație instalată uniform, îmbinări fără punți termice.

Ce spun clienții Izolații Naturale?

„Mulțumim Izolatii Naturale pentru seriozitate și profesionalism. Am folosit doar materiale de top la construcția și finisajele casei noastre. Nu se aude ploaia iar în prima iarna în căsuța noastra am avut un consum de gaz ușor mai mic decât la apartamentul de la care ne-am mutat.
Recomandăm cu drag.” – Lili & Nicu din Cluj Napoca
„Un efect WoW după prima zi. Am izolat în vara anului 2019 cu Izolatii Naturale (reizolare având inițial spumă poliuretanică la tavan) iar efectul a fost spectaculos. Am obținut un climat răcoros chiar și în timpul zilelor toride
iar fonic, materialul este de nota 10.” – Laurențiu din Oradea


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI