Cand cultivam plantele si cum pregatim solul in functie de necesitatile lui

Cand cultivam plantele si cum pregatim solul in functie de necesitatile lui

Este momentul sa alegi plantele pe care le vrei anul acesta, sa pregatesti solul si sa le cultivi pentru a te bucura de un sezon bogat. In acest fel, te vei bucura de plante sanatoase, atat legume, dar si fructe sau flori care sa creasca bogat si frumos.


Care este momentul cel mai potrivit pentru plantare

Momentul si perioada cea mai potrivita pentru plantare difera foarte mult de la un an la altul, mai ales de cand clima este atat de schimbatoare. Conditiile climaterice locale sunt schimbatoare, asa ca acest lucru difera de la an la an.

Plantarea se face in sezonul cald sau in sezonul rece

Sezonul cald este, de obicei, primavara. Acesta este anotimpul care ne scoate din casa si care ne ajuta sa reincepem activitatile in curte si gradina. Poate fi o adevarata gura de aer proaspat, mai ales pentru persoanele care iubesc sa petreaca timp in aer liber.

Sezonul rece este inceput de anotimpul toamna. In aceasta perioada, pamantul este umed si cald, facand mai usoara adaptarea plantelor si stabilizarea lor. Plantele incep sa produca radacini toamna datorita climei si conditiilor de temperatura.


Cand trebuie sa evitam plantarea in gradina – Cand cultivam plantele

Atunci cand exista posibilitatea inghetului, plantarea nu trebuie sa fie facuta. Ai grija sa urmaresti vremea cu ajutorul informatiilor de pe internet pentru a te asigura ca inghetul nu iti limiteaza plantele sa se dezvolte.

Ce plante alegem sa le punem prima data in pamant

Pentru a te asigura ca plantele rezista, incepe sa pui in pamant plantele cele mai rezistente. Verifica rezistenta acestor plante inainte de le sadi.

Plantele semirezistente si sensibile la ger trebuie puse in pamant la doua saptamani dupa ultimul ger, primavara tarziu.


Gradina de legume – Aranjare, pozitionare, sfaturi pentru plantare

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI