Containere pentru compost pe care le poți construi chiar la tine acasă

0
43

Containere pentru compost pe care le poți construi chiar la tine acasă

Containere pentru compost construite de tine.


Compostul este o modalitate excelentă de a recicla resturile organice și de a crea un îngrășământ natural și bogat în nutrienți pentru grădina ta.

Pentru a începe procesul de compostare, ai nevoie de un container adecvat pentru a păstra materialele într-un mediu controlat. Descoperă aici câteva idei de containere pentru compost pe care le poți construi cu ușurință la tine acasă.

Containere din paleți de lemn

Paleții de lemn pot fi reutilizați pentru a construi un container pentru compost.


Poți să creezi un spațiu rectangular sau pătrat prin asamblarea paleților folosind șuruburi sau cuie. Acest tip de container permite circulația aerului, fiind ideal pentru compostarea eficientă.

Cutii de lemn

Cutiile de lemn pot fi folosite pentru a construi un container compact pentru compost.

Creează un cadru cu patru laturi și acoperă partea de sus cu un capac sau plăci de lemn. Acest tip de container este ușor de construit și de mutat în funcție de nevoile tale.


Butoaie sau găleți

Butoaiele sau gălețile pot fi transformate în containere pentru compost.

Taie partea de sus a butoaielor sau a găleților și asigură-te că sunt bine perforate pentru a permite aerului să circule. Umple-le cu materiale organice și amestecă-le periodic pentru a asigura descompunerea uniformă.

Containere din plasă de sârmă

Plasa de sârmă poate fi folosită pentru a construi un container ușor și aerisit pentru compost.


Creează un cilindru din plasă de sârmă și fixează marginile pentru a forma un container circular. Acest tip de container permite descompunerea eficientă a materialelor.

Containere din paleți de metal

Paleții de metal pot fi folosiți pentru a construi un container durabil și rezistent pentru compost.

Asamblează paleții pentru a forma un spațiu rectangular și asigură totul bine. Acest tip de container poate dura mult timp și poate susține cantități mari de materiale pentru compostare.

Cutii de plastic reutilizate

Cutiile de plastic rezistente sau containerele pentru depozitare pot fi transformate în containere pentru compost.

Asigură-te că au găuri perforate în partea de jos pentru drenaj și aerisire. Acestea sunt ideale pentru curți mai mici sau balcoane.

Containere pliabile din lemn

Există pe piață și containere pliabile din lemn sau materiale ecologice. Acestea pot fi ușor de asamblat și de depozitat atunci când nu sunt folosite.

Indiferent de tipul de container pe care îl alegi, este important să asiguri circulația aerului, drenajul corespunzător și o ușoară accesibilitate pentru întoarcerea materialelor de compostare.

Construirea propriului container pentru compost îți oferă control asupra procesului și contribuie la reducerea deșeurilor și crearea unui îngrășământ natural benefic pentru plantele tale.

Totul despre compost: cum se obtine si cat de important este

sursa foto: Pinterest