Cum alegem copacii potriviți pentru gospodărie – Sfaturi de luat în considerare

Cum alegem copacii potriviți pentru gospodărie – Sfaturi de luat în considerare

Când alegi un copac, este foarte important să te gândești la mărimea acestuia, în comparație cu cea a grădinii tale.


Țin umbră, aduc plusvaloare gospodărie tale și mai mult decât atât, copacii îți pot colora curtea și grădina, în funcție de sezon și în funcție de soiul pe care l-ai ales.

Copacii de pădure sunt frumoși, însă nu se potrivesc într-o zonă ceva mai restrânsă. De aceea, dacă ai o curte micuță, ar fi bine să alegi un copac sau un arbust cat mai mic. Este important să știi cat de mare va crește copacul ales, când ajunge la înălțimea pe care tu o dorești, dar și când va ajunge la mărimea sa completă.

Este la fel de important ca în jurul acestuia să lași mult loc liber. În funcție de aceste aspecte, s-ar putea să vrei să folosești alte plante, pentru a umple temporar golurile până când copacul respectiva crește.


Un copac iese bine în evidență pe o pajiște dacă are spațiu suficient de mult. Mărimea la care ajunge copacul și viteza de creștere va fi afectată de tipul și aspectul solului.

Plantarea copacilor în apropierea unor construcții

Asigură-te că preferințele copacului sunt îndeplinite de locul de plantare. Rădăcinile extinse ale copacilor pot să cauzeze probleme, distrugând fundația unei construcții din apropiere, mai ales în copacul este plantat într-un sol argilos.

Plopii și sălciile sunt cunoscute pentru sistemul rădăcinos viguros. De aceea, este foarte important să ții cont de aceste aspecte atunci când alegi copacii pentru curtea ta.


Cum sa cresti pomi fructiferi sprijiniti de o cladire, fixati pe un spalier

Tehnica cordon in diagonala pentru pomi fructiferi inclinati, inediti

Pregatirea pomilor fructiferi pentru iarna – Trucuri utile

 

Crăița, planta iubitoare de soare, vindecătoare și frumoasă

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI