Cum poți refolosi ghivecele din teracotă în moduri uimitoare

0
214

Cum poți refolosi ghivecele din teracotă în moduri uimitoare

Ghivecele din teracotă pot fi folosite într-o mulțime de modalități, altele decât acelea de a crește flori. Sunt modalități care te vor uimi și pe tine.


Am pregătit pentru tine o mulțime de idei pentru a le folosi ghivecele din teracotă. Acestea pot fi transformate în multe proiecte uimitoare, extrem de practice și creative.

Vas pentru copt pâinea

Ai nevoie de un ghiveci nou, curat, din teracotă, de mărime medie pentru a-l pune la înmuiat în apă timp de 20 de minute. Apoi unge-l în interior cu puțin unt. Pune aluatul de pâine, preparat ca de obicei, în ghiveci și apoi bagă totul în cuptor.

Ghiveciul de teracotă va da pâinii o crustă crocantă și îi va menține interiorul fraged. Îl vei folosi de fiecare dată pentru a crea astfel de rețete uimitoare.


Crearea unei peșteri în acvariu

Unii pești iubesc să stea la pândă în colțuri întunecate din căsuțelor din acvariu. De aceea, le poți creea un astfel de loc. Așează pe podea acvariului în mic ghiveci de flori, culcat pe o parte, pentru a crea o peșteră pentru pești.

Menține pământul în ghiveci

Pământul nu se va mai răspândi în farfuria ghiveciului dacă la baza acestuia, înainte de a replanta o plantă, vei pune câteva cioburi dintr-un ghiveci vechi de teracotă. Când vei uda planta, vei descoperi că apa se scurge în farfurie, fără pământul din ghiveci.

Recipient pentru șemineu

Ai nevoie de un ghiveci gol din ceramică pe care să îl folosești drept recipient pentru buștenii mici. De ce să dai banii pe un astfel de recipient scump când îl poți crea chiar tu, folosind un ghiveci din teracotă.


Cum refolosim dopurile de plută pentru a crea cu ele ornamente spectaculoase

Cum mai poți folosi fixativul pentru păr – Metode ingenioase și eficiente

sursa foto: Pinterest