Cum poți să decorezi curtea cu alei superbe, realizate din piatră naturală

Cum poți să decorezi curtea cu alei superbe, realizate din piatră naturală

Amenajarea curții cu alei superbe realizate din piatră naturală poate aduce un aer elegant și natural spațiului tău exterior.


Piatra naturală este durabilă, versatilă și adaugă un farmec distinct în peisaj. Descoperă aceste sfaturi utile care te vor ajuta să decorezi curtea într-un mod plăcut, absolut superb, cu materiale naturale.

Alegerea tipului de piatră pentru alei superbe

Există o varietate de tipuri de piatră naturală pe care le poți alege pentru aleile tale, cum ar fi travertinul, granitul, ardezia sau pietrișul de râu. Alege tipul de piatră care se potrivește cel mai bine stilului și nevoilor tale.

Design și dispunere

Planifică design-ul aleii înainte de a începe lucrul. Poți opta pentru modele simple, cum ar fi alei drepte sau curbe, dar și pentru modele mai elaborate, precum mozaicuri sau modele geometric.


Gândește-te la modul în care aleile vor completa design-ul general al curții tale.

Pregătirea terenului

Înainte de a instala piatra, pregătește terenul corect. Aplanează suprafața, îndepărtează buruienile și nivelul solul pentru a asigura o bază stabilă.

Strat de nisip

Pentru a crea o bază uniformă și stabilă pentru piatră, adaugă un strat de nisip compactat pe terenul pregătit. Acest strat va ajuta la nivelarea pietrei și la prevenirea formării denivelărilor.


Instalarea piatră

Poziționează piatra în modelul dorit, asigurându-te că este pusă cu grijă și că fiecare bucată se potrivește corespunzător cu celelalte.

Bate ușor cu un ciocan de cauciuc pentru a asigura că piatra este bine așezată în nisip.

Grinzi de separare

Pentru a păstra pietrele în loc și pentru a preveni migrarea lor în timp, adaugă grinzi de separare pe margini. Acestea pot fi realizate din lemn sau metal și vor ajuta la menținerea formei aleii pe termen lung.


Umplere cu nisip sau praf de piatră

După ce ai așezat pietrele, umple spațiile dintre ele cu nisip sau praf de piatră. Compactează nisipul pentru a fixa pietrele în poziție și pentru a evita mișcările ulterioare.

Peisagistică adiacentă

Gândește-te la modul în care aleile se vor integra în restul design-ului peisagistic. Poți planta flori sau plante decorative de-a lungul aleilor pentru a adăuga culoare și textură.

Întreținere regulată

Piatra naturală necesită întreținere regulată pentru a rămâne în condiții bune. Asigură-te că menții curățenia și integritatea aleilor, înlocuind pietrele sparte sau adăugând nisip la intervale regulate.

Iluminare

Adaugă iluminare pe alei pentru a le evidenția în timpul serilor. Luminile de-a lungul aleilor pot adăuga un efect vizual impresionant și pot oferi o atmosferă plăcută în timpul nopții.

O alee frumos realizată din piatră naturală poate transforma curtea într-un loc plăcut și atrăgător, în care să te bucuri de timpul petrecut în aer liber.

Alei ce iti transforma curtea dintr-un loc banal intr-un spatiu de senzatie

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI