Cum provocam inflorirea daliei toamna, o floare cu potential mare

0
264

Cum provocam inflorirea daliei toamna, o floare cu potential mare

Toamna, provoaca inflorirea daliei pentru a te bucura de o floare frumoasa, cu potential mare, ce iti va face curtea superba. Aceasta floare este originara din America Centrala, Columbia si Mexic.


O floare in culori ce te cuceresc, dalia este ideala pentru gradina ta. Are potentialul de a iti face gospodaria mai colorata toamna, transformand-o intr-un spatiu colorat, cu adevarat frumos.

Se poate cultiva in curte sau in gradina pentru a te bucura de frumusetea ei, dar si pentru a taia florile si a le vinde. Poti face chiar o mica afacere daca ai o curte de marime medii unde poti sa construiesti una sau doua sere mari.

Flori de toamna frumoase, colorate, perfecte pentru orice gradina

Plantarea daliei

Dalia se planteaza cand temperatura solului are intre 10 si 15 grade Celsius, atunci cand riscul unui inghet a trecut, adica aproximativ in luna mai.


Tulpinile acestei flori sunt destul de inalte, astfel ca floarea este impunatoare. Florile sunt cele care te cuceresc la aceasta frumoasa planta. Te bucura cu o multime de culori frumoase inca de la inceputul verii pana la primul inghet. De aceea, este foarte apreciata deoarece iti poate transforma curtea intr-un spatiu unde ai o a doua primavara.

O floare iubitoare de lumina

Vara, ii place sa se bucure de soare si de caldura si lumina pe care o primeste de la acesta. Toamna, dalia are nevoie sa fie pozitionata intr-un loc unde are cat mai multa lumina naturala. De aceea, un loc cu multa lumina poate fi ideal pentru ca dalia ta sa infloreasca frumos.

Plantarea daliei intr-un loc desfasurat

Daca vrei ca dalia ta sa se dezvolte frumos, trebuie sa stii ca are nevoie de un spatiu mai mare pentru a fi plantata. Te sfatuim sa nu le pozitionezi unele langa altele pentru ca s-ar putea sa nu le faci decat rau.


Radacinile daliilor se extind destul de mult, asa ca este recomandat sa lasi o distanta de jumatate de metru intre soiurile pitice si o distanta de un metru intre soiurile de talie inalta.

Indepartarea lastarilor

Dupa ce au aparut primii boboci la dalie, acestei flori i se pune un ingrasamant pe baza de azot. Daca vrei ca florile sa fie mari, inflorite frumos, este necesara actiunea de copilit. Se inlatura lastarii laterali pentru ca bobocul central, cel mai mare si mai dezvoltat, sa creasca frumos si sa formeze o floare mare, superba.

Depozitarea florii pe timp de iarna

Iarna, pentru ca floare sa reziste in timpul inghetului, se scoate din pamant si se depoziteaza corespunzator. Astfel, dupa ce a dat prima bruma, se scot tuberculii din sol si se pastreaza 10 cm din tulpina.


sursa foto: Pinterest