Cum sa pastrezi cutitele la fel de calitative pe o perioada mare de timp

0
1125
Cum sa iti pastrezi cutitele

Cum sa pastrezi cutitele la fel de calitative pe o perioada mare de timp

Fiecare dintre noi are o colectie de cutite sau cel putin un cutit calitativ pe care vrea sa il protejeze mult timp.


Fie ca esti pasionat de gatit sau nu, un cutit care taie bine este mai mult decat binevenit intr-o bucatarie. Poti taia usor cu el carnea, legumele, fructele, dar si mezelurile.

Exista cateva lucruri pe care sunt convinsa ca si tu le faci, insa pana acum nu stiai ca acele lucruri iti deterioreaza cutitul. Afla care sunt!

  • Cea mai frecventa greseala pe care o face oricine este ori sa spele cutitele cu apa fierbinte, ori sa taie cu ele alimente fierbinti. Ei bine, afla ca orice fel de caldura afecteaza cutitul. Asa ca, daca vrei sa tai ceva fierbinte, foloseste un cutit mai vechi.
  • Spalarea cutitelor este o alta modalitate de a le pastra in aceeasi forma pe o perioada mare de timp. Dupa ce ai spalat cutitul cu apa calduta, nu fierbinte, foloseste un prosop de bumbac si sterge-l imediat. Nu il lasa sa se usuce singur deoarece apa il poate deteriora, pe termen lung.
  • Foloseste cutitul cu mainile uscate. Daca ai mainile ude, cel mai probabil vei scapa cutitul pe jos si lama se va indoi.
  • Nu le lasa in chiuveta. Din nou, aceasta este o greseala pe care o fac multi oameni, lasand cutitele in chiuveta cateva ore sau chiar o zi inainte sa le spele. Oricat ar fi ele de calitative, apa le afecteaza si le va strica.
  • Nu le spala in masina de spalat vase! Detergentii folositi de masina de spalat vase pot sa iti deterioreze cutitele.
  • Foloseste un suport special de lemn pentru a le depozita. Acele suporturi nu sunt doar estetice, ci sunt speciale pentru ca orice cutit sa isi prelungeasca durata de viata.

Tu ce trucuri folosesti pentru a prelungi viata cutitelor tale?


sursa foto: Pixabay