Cum sa pregatesti gradina cu flori pentru o vara lunga, calduroasa, dar frumoasa

Cum sa pregatesti gradina cu flori pentru o vara lunga, calduroasa, dar frumoasa

Inca din primavara ne pregatim gradina cu flori pentru o vara lunga, calduroasa, dar absolut spectaculoasa. Pregateste-te de o vara cu flori de vis, ce au miresme imbatatoare. Pregateste solul, alege sa achizitionezi ingrasaminte chimice pentru plantele tale, dar si substante pentru a indeparta daunatorii, in cazul in care acestia apar.


Pentru a te asigura ca florile tale iti vor infrumuseta gradina, trebuie sa incep de acum sa pregatesti solul si locurile unde vrei sa plantezi sau sa cresti in continuare flori.

Alegerea locului potrivit

Daca nu ai pozitionat pana acum niciodata florile afara, este momentul sa alegi locul potrivit pentru ele. Opteaza pentru un spatiu unde florile tale sa fie ferite de vantul puternic, dar unde sa aiba parte si de lumina soarelui.

Daca ai mai plantat sau pozitionat florile din ghiveci afara, trebuie sa tii cont de cum au crescut acestea in anii trecuti. Daca ai observat ca nu le-a mers bine, anul acesta incearca sa le schimbi locul.


De asemenea, daca florile vor fi plantate direct in sol, tine cont de spatiile unde nu se aduna foarte multa apa dupa ce ploua. In acest fel, te vei asigura ca radacinile florilor tale nu vor putrezi.

Pregatirea solului pentru flori

Solul trebuie sa fie sapat si pregatit inainte de a planta aici flori sau orice alte plante. Pentru a te asigura ca acest sol ofera un substrat fertil, alege sa pui aici ingrasaminte organice. Te poti inspira si din articolul de mai jos pentru acest lucru.

Dupa ce ai sapat solul, nu uita sa il greblezi si apoi sa te apui de semanare. Acest lucru se aplica atat in cazul legumelor, dar si in cazul fructelor sau al florilor. Solul trebuie sa fie pregatit din timp pentru a te bucura de o cultura bogata.


Tipuri de ingrasaminte pentru florile tale si cum le folosesti corect

Fertilizare terenului se face cu ingrasamant chimic sau organic. Ingrasamantul organic presupune aplicarea de compost sau pudra de oase.

De asemenea, si structura solului, pH-ul si capacitatea de retinere a apei sunt importante.  Majoritatea solurilor sunt neutre, insa asigura-te ca nu ai un sol acid sau alcalin pentru a putea sa plantezi aici doar flori carora le va merge bine.

Cum imbunatatesti solul si cum ii ajustezi nivelul pH-ului

Plantarea propriu-zisa

Dupa pregatirea solului din punct de vedere al ingrasamintelor si saparii, urmeaza prezentarea propriu-zisa a florilor. Inca de la inceputul primaverii se planteaza rasadurile plantelor bienale, dar si celor anuale.


In iunie se planteaza florile perene crescute in ghiveci, iar aici vorbim despre flori precum begonia sau fuchsia.

Begonia – Trucuri pentru a creste o floare deosebit de frumoasa

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI