De ce ajung plantele sa aiba daunatori sau boli? Sfaturi si trucuri utile

De ce ajung plantele sa aiba daunatori sau boli? Sfaturi si trucuri utile

Atunci cand gasim o planta pe care o suspectam ca ar avea daunatori sau boli, este bine sa ii observam simptomele inainte de a folosi un insecticid sau un fungicid. Cauza poate fi un daunator, o bacterie sau un virus, ori conditiile inadecvate, iar solutiile difera de la caz la caz.


Cauzele bolilor si daunatorilor

Bolile si daunatorii sunt de obicei simptome ale unei probleme mai profunde. In general, este bine sa urmaresti cateva aspecte.

  • Planta are suficienta lumina? Daca nu, ai trei posibilitati: rareste plantele care o inconjoara, mut-o pe cea afectata sau planteaza in acel loc ceva mai potrivit. Plantele lungi, cu frunze rare, se inalta, adesea, pentru mai multa lumina.
  • A fost udata prea mult? Multe plante pot sa se usuce intre doua udari, asa ca nu este neaparat ca o cauza sa fie boala sau un daunator.

Despre udarea plantelor, procesul care le mentine sanatoase si frumoase

  • A fost udata prea putin? Udarea este un lucru care trebuie ajustat cat mai bine. Pentru a verifica umiditatea compostului din vas sau a solului, baga un deget in pamant.

Metode de udare a plantelor pentru zilele cand esti plecat

  • A fost neglijata planta? Mut-o intr-o pozitie mai accesibila sau pune bilete de atentionare la vedere pentru a iti aminti de ea.

Cum sa scapi de daunatori cu remedii naturale, in functie de natura lor

  • Cat de des pui fertilizator? Daca ii oferi plantei acces la nutrientii potriviti, ea va creste viguroasa oriunde. Verifica daca nu cumva are nevoie de fertilizator general sau de unul specific pentru producerea de frunze, flori sau fruncte si aplica-l in conformitate cu instructiunile. Retine ca o fertilizare in exces nu va ajuta plantele sa se dezvolte mai rapid sau sa fie mai sanatoase. Citeste mereu instructiunile producatorului.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI