Decoratiuni tip mozaic pentru gradina ta – Proiecte uimitoare

Decoratiuni tip mozaic pentru gradina ta – Proiecte uimitoare

Gradina ta poate parea lucrarea unui adevarat artist daca apelezi la decoratiunile de tip mozaic. Arata senzational si se potrivesc de minune in orice spatiu: in gradina, pe aleea din curte, pe terasa sau chiar si pe holul casei tale.


Despre mozaic

Inainte de va prezenta galeria foto cu proiectele uimitoare cu mozaic, vreau sa povestim putin despre ce inseamna aceasta arta.

Mozaicul este arta care te ajuta sa creezi imagini prin asamblarea unor piese de dimensiuni mici si de forme diferite. Aceste piese sunt, de obicei, din materiale precum: sticla colorata, gresie, faianta, piatra sau alte materiale, in functie de imaginatia pe care o ai.

Mozaicul poate fi considerat o tehnica de arta care te ajuta sa redecorezi, sa faci dintr-un simplu loc unul mai frumos si mai atragator, dar este considerat si un simbol cultural si spiritual.


De exemplu, mozaicul se foloseste si in catedrale, unde piesele cubice, mici, ce sunt realizate in culori diferite si din materiale diferite, sunt folosite pentru a crea opere de arta.

 

Cum se folosea mozaicul inainte

Cele mai vechi modele de mozaic se spune ca au fost gasite in templele din Mesopotamia si ele constau intr-un amalgam de piese colorate, fildesuri si scoici.

In secolul al patrulea, inainte de Hristos, au fost gasite mozaicuri in Macedonia. Aici, mozaicurile decorau podelele vilelor elenistice. De asemenea, mozaicurile au fost gasite si in vilele romane din Africa de Nord, mai exact în Cartagina, unde podelele din mozaicuri splendide imbracau incaperile.


 

Cum se foloseste mozaicul astazi

Astazi, puteti folosi mozaicul pentru a crea diverse ornamente in gradina, pe tarasa sau chiar in spatiul in care tineti florile.

Folositi diferitele forme colorate pentru a decora aleile din gradina, ghivecele sau chiar delimitatoarele din curtea casei voastre.

Mozaicul transpus in proiectele din gospodarie

In articolul de astazi veti gasi idei deosebite pentru a folosi mozaicul. Aceasta tehnica se transforma intr-o adevarata piesa de arta daca stii sa iti folosesti imaginatia.


Foloseste mozaicul pentru a decora peretii, pentru a realiza diferite piese de decor si pentru a scapa o data pentru totdeauna de monotonia din gradina sau din curtea ta. 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI