Gomfrena, bumbi, bumbuscuțe – Flori gingașe, plante anuale nemuritoare și frumoase

Gomfrena, bumbi, bumbuscuțe – Flori gingașe, plante anuale nemuritoare și frumoase

Gomfrena, bumbi sau bumbuscuțe sunt flori gingașe, plante anuale nemuritoare care au o formă superbă ce te va cuceri pe loc.


Este o floare absolut superbă ce își are originile în regiunile tropicale ale Asiei, Australiei, dar și Americii.

Forma sa este sferică, absolut superbă, iar planta ajunge la o înălțime de aproximativ 40 cm, fiind foarte ramificată la bază. Frunzele au o culoare de verde-violaceu.

Florile acestei plante sunt lipsite de corole și au frunzulițe bine dezvoltate. Se găsește în nuanțe de violet, roz, lavand, galben, purpuriu, dar și alb.


Îngrijirea aceste flori

În ceea ce privește necesitățile acestei plante, ea are nevoie de foarte multă căldură. Este o plantă care crește foarte bine pe solurile sărace, ușoare, însă are nevoie de lumină naturală.

De asemenea, planta ne bucură cu florile frumoase din iulie până toamna târziu. Dacă ai nevoie de o plantă care să îți facă curte mai frumoasă pe timp de vară, până toamna târziu, bumbuscuțele sunt ideale.

Cultura aceste frumoase plante – Gomfrena, bumbi, bumbuscuțe

Această plantă se cultivă nu mai prin răsad. Semănatul ei se face în luna martie, în seră sau în răsadniță caldă.


Dacă vrei să plantezi în grădină, plantarea în acest spațiu se programează cel mai devreme în luna mai, însă acest lucru se face numai după ce au trecut temperaturile reci. Este important ca pentru a o pregăti de plantare în grădină să nu mai existe riscul unui îngheț.

După ce ai plantat-o, îngrijirea ei este destul de ușoară. Planta are nevoie să fie udată în mod moderat, însă trebuie să eviți excesul de apă. Trebuie să menții solul a furat, dar și curat de buruieni. De aceea, este bine să strângi mereu buruienile pentru a păstra spațiul foarte curat.

Top 4 sfaturi pentru ca plantarea în ghivece să fie făcută corect

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI