Transformă curtea într-un paradis estival: Idei de decor pentru un spațiu fabulos

Transformă curtea într-un paradis estival: Idei de decor pentru un spațiu fabulos

Cu sosirea primăverii și a verii, ne îndreptăm atenția către amenajarea și decorarea curții pentru a crea un spațiu plăcut și primitor în aer liber.


Cu o atenție specială acordată detaliilor și decorului, poți transforma simpla ta curte într-un paradis estival. Iată câteva idei de decor care te vor inspira să creezi un spațiu exterior superb pentru sezonul cald.

Drumuri și alei din piatră naturală

Nimic nu adaugă mai mult farmec și eleganță unei curți decât o alee frumos pavată cu piatră naturală sau cărămidă. Aceste drumuri pot fi realizate în diverse modele și forme, oferind un aspect rustic sau sofisticat, în funcție de preferințele tale.

Mobilier de exterior confortabil

Alege mobilier confortabil și rezistent la intemperii pentru a crea zone de relaxare și socializare în curte.


O masă cu scaune comode sau un set de canapele și fotolii pot fi amplasate sub umbra unui copac sau a unei pergole pentru a oferi un loc plăcut de relaxare în timpul zilelor calde de vară.

Zone de relaxare cu pergole și baldachine

Pergolele și baldachinele nu numai că oferă umbra necesară în zilele toride de vară, dar pot fi și elemente decorative impresionante în curte. Poți planta plante cățărătoare lângă pergole pentru a crea o atmosferă mai naturală și pitorească.

Grădinărit vertical

Optează pentru grădinărit vertical pentru a economisi spațiu și a adăuga un element vizual interesant în curte.


Folosește ghivece suspendate sau perete verde pentru a planta flori sau plante aromatice, aducând un strop de culoare și prospețime în spațiul exterior.

Luminițe ambientale

Iluminatul ambiental poate transforma cu ușurință atmosfera unei curți în timpul serilor de vară.

Folosește lămpi solare sau șiraguri de luminițe pentru a accentua anumite zone sau pentru a crea o atmosferă romantică și relaxantă.


Decor ce are cărămizi

Cărămizile pot fi utilizate în diverse moduri pentru a adăuga un farmec rustic și autentic curții tale.

Poți folosi cărămizi pentru a crea un grătar sau un șemineu exterior, pentru a contura marginile aleilor sau chiar pentru a construi un perete de sprijin pentru plantele tale.

Fântâni sau cascade decorative

Nimic nu conferă o senzație de relaxare și răcorire într-o curte ca sunetul plăcut al apei. O fântână mică sau o cascada decorativă pot fi accentul perfect pentru a aduce un plus de frumusețe și relaxare în spațiul tău exterior.

Zone de joacă și distrație pentru copii

Dacă ai copii, nu uita să amenajezi și o zonă specială pentru ei în curte. Podețe și balansoare, o cutie de nisip sau o mini-casă în copac pot fi elemente distractive și educative pentru cei mici.

Gratare superbe din piatra si caramida pentru o curte spectaculoasa

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI