Clematitele – Cum sădim și îngrijim aceste plante superbe, cățărătoare

Clematitele – Cum sădim și îngrijim aceste plante superbe, cățărătoare

Clematitele, flori absolut superbe. Există și unele tipuri de clematite care rămân la sol, însă majoritatea sunt cățărătoare. Ele au darul de a decora cu generozitate zidul casei sau un perete delimitator.


Atunci când vorbim de climatite, există o mulțime de specii și varietăți, ele fiind plante ce pot fi rezistente, în funcție de zona în care locuiești.

Am pregătit pentru tine câteva sfaturi pentru a avea grijă de aceste plante superbe, cățărătoare.

Poziționarea unui suport din metal sau plastic pe zidul casei

Nu suport din metal sau plastic poate fi poziționat pe zidul casei tale pentru că a plantat să se îndrepte spre el. Cu ajutorul a câtorva țăruși și cu multă grijă planta va fi dirijată spre suport. În acest fel, te vei bucura de o floare care se dezvoltă și se cațără pe zidul casei tale.


Inițial, vei avea nevoie de țăruși și sfoară sau sârmă pentru a dirija planta spre zid și spre structura de susținere. Ele pot fi înlăturate după ce planta s-a stabilizat, dar trebuie să te asiguri că ea a pornit în direcția corectă încă de la început.

Distanța de plantare față de casă

Groapa de plantare nu trebuie să fie la mai puțin de 45 cm de zidul casei. La această distanță, efectele de uscăciune datorate fundației și zidului nu vor fi o problemă pentru planta ta, indiferent de soiul pe care îl alegi.

Adaugă nutrienți în groapa de plantare

Indiferent de tipul solului, când plantezi lângă un zid este deosebit de important să încorporezi multă materie organică în pământul din jurul plante, dar și în groapa de plantare.


Compostul de grădină, bălegarul bine putrezit sau compostul de plantare de fabrică sunt corespunzătoare pentru acest lucru.

Sapă adânc pentru a avea climatitele cele mai sănătoase

Clematitele sunt avantajate dacă se plantează mai adânc decât alte plante agățătoare. Sădește-le cu aproximativ 5 cm mai adânc decât în ghivecele lor.

Tulpinile sunt bine adaptate să crească prin pământ, iar plantarea mai în adâncime le face mai puțin vulnerabile la căldură sau la uscarea solului.


De asemenea, se pare că acest lucru reduce riscul ofilirii clematitelor.

Alegerea corectă a plantelor cățărătoare, ideale pentru a fi poziționate pe zid

Poziționarea clematitei

Floare are nevoie de un spațiu însorit. Există și unele specii care au nevoie de umbră parțial, însă majoritatea au nevoie de cel puțin 6 ore de soare în fiecare zi pentru a își atinge potențialul maxim.

Solul trebuie să fie umed, bine trenat, cu un pH neutru până la ușor alcalin.

În primul sezon, pentru a ajuta planta să se stabilizeze, este bine să o uzi săptămânal.

Flori cățărătoare care îți decorează casa și îți bucură privirea

Cum sădim corect plantele cățărătoare – Trucuri importante și utile

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI