Despre plantarea florilor în ghivece, pentru a te bucura de un start bun

Despre plantarea florilor în ghivece, pentru a te bucura de un start bun

Discutăm astăzi despre plantarea florilor în ghivece și cum putem face ca aceste plante să arate deosebit de frumos. Florile colorate îți pot înfrumuseța gospodărie, indiferent dacă sunt poziționate în balconul apartamentului tău sau pe terasa casei tale.


Cum se bucure florile tale de un start bun, încă de la plantare, astfel încât să observi creșteri abundente și bogate la acestea, afli din acest articol.

Vei avea plante bogate și soiuri ce se dezvoltă astfel încât să te bucuri de flori cu adevărat frumoase.

Optează pentru diferite combinații de culori

Optează pentru combinații simple de culori, dar și pentru un contrast precum acela cu nuanțele deschise și nuanțele închise la culoare.


Când plantezi pentru a avea expunere doar pentru un singur sezon, aspectul va fi mai reușit dacă te vei limita la 2 sau 3 tipuri de plante. De asemenea, o gamă restrânsă de culori va crea un efect elegant, subtil.

Poți opta pentru mai multe combinații de culori dacă plantele vor înflori în perioade diferite din an.

Pregătirea plantelor pentru un start bun

Ciupește lăstarii slabi și florile ofilite, înainte de a planta în vas. Este mai ușor decât după plantare, când ai putea disloca plantele.


Aceste operații permit plantelor să se concentreze asupra unor creșteri abundente, solide, în formă de tufă și le va ajuta să se stabilizeze.

Adaugă parfum

Plantele de răsad arată bine, dar cu cine au parfum. Presară semințe de Mixandra cu parfum nocturn (Matthiola bicornis) în găurile din compost pentru a avea parfum în serile calde de vară.

Menține umezeala și combate dăunătorii

Când plantarea este încheiată, așterne peste suprafața compostului un strat de prundiș brut. Acesta se folosește în două scopuri: ajută la menținerea umezelii și micșorează riscul ca gărgărița viței-de-vie să-și depună ouăle.


Aranjează plantele încă de la început

Asigură-te că toate plantele arată foarte bine încă de la început. În acest fel, te vei bucura de flori cu adevărat frumoase, flori care vor înflori bogat și care sunt aranjate superb de la început.

Oferă-le o formă frumoasă și asigură-te că toate plantele tale sunt aranjate în forma pe care o dorești.

3 Ponturi pentru alegerea ghivecelor potrivite pentru florile tale

Plantează în avans

Chiar dacă teama de îngheț încă nu a trecut, caută să plantezi în ghivece cu câteva săptămâni mai devreme.

Având în vedere că ele vor fi ținute într-un loc adăpostit și, dacă este necesar, ferit de îngheț, plantele se vor stabiliza mai bine decât dacă vasul este așezat imediat afară, în poziția sa finală.

5 Trucuri pentru ca plantarea în ghivece să fie cu adevărat aspectuoasă

Plantarea în ghivece – Sfaturi utile pentru cei care doresc să înceapă această activitate

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI