Gradina de legume in luna august – Ce semanam, cum o ingrijim

0
13319

Gradina de legume in luna august – Ce semanam, cum o ingrijim

Luna august vine cu noi lucrari in gradina, caci acum putem semana aici diferite culturi de legume de care sa ne bucuram. In ultima luna de vara putem sa plantam legume de care sa ne bucuram in toamna sau chiar peste iarna.


Persoanele care nu au apucat inca sa planteze legumele dorite, o pot face in luna august. Am pregatit pentru tine cateva sfaturi pentru a ingriji gradina in luna august. De asemenea, te sfatuim si ce anume sa plantezi in aceasta luna.

Legume plantate in august ce pot fi recoltate in toamna

In august, putem sa cultivam rosii, fasole, ridiche neagra, salata verde, morcov, sfecla rosie, spanac, dar si kale.

Rosii: Rosiile pot fi plantate cu succes in luna august, insa cel mai bine ar fi sa le plantezi intr-o sera. Daca ele vor prinde frigul de la final de toamna este posibil sa nu fie protejate afara si sa nu se coaca.


Fasole: Cei ce vor sa se bucure de fasole in toamna pot sa o planteze chiar la inceputul lunii august.

Salata verde: O alta leguma gustoasa si iubita ce poate fi plantata in luna august este salata verde. Fiind rezistenta, salata verde poate sa fie plantata chiar si la jumatatea lunii august. Temperaturile reci nu afecteaza prea mult salata. Plantata acum, nici nu va exista riscul ca salata sa fie amara din cauza caldurii.

Morcovii: In ceea ce priveste morcovii, am pregatiti aici 7 secrete de cultivare si crestere a morcovilor in gradina casei tale si cele mai importante 6 beneficii ale acestor legume. Te sfatuim sa ii plantezi spre final de august pentru ca temperaturile sa mai scada.


Sfaturi pentru o gradina de legume bogata

Pozitionarea legumelor: Descopera aici si legume care se planteaza si care NU se planteaza unele langa altele. Este important sa tii cont de acest aspect atunci cand plantezi legume pentru a fi siguri ca acestea cresc sanatos, fara probleme.

Rotatia culturii: Rotatia culturii este un alt aspect important de care va sfatuim sa tineti cont. De exemplu, nu este tocmai indicat sa plantezi rosii in acelasi loc in care ai plantat tot rosii 2-3 ani la rand. De asemenea, evita si legumele din aceeasi familie, legume precum: cartofi, ardei sau vinete. Cel mai bine este sa plantezi in acel loc legume care nu au boli sau daunatori comuni. De exemplu, dupa rosii se pot planta fasolea, ceapa, dar si morcovii.

Udarea: Tinand cont ca in luna august este inca foarte cald, pentru a te bucura de o cultura bogata ai grija sa oferi florilor, fructelor si legumelor o iudare temeinica.


Persoanele ce nu au gradini mari pot alege mini-paturi de legume ridicate ce te ajuta sa economisesti loc.

sursa foto: Pinterest