Gutuiul japonez, un arbust absolut spectaculos ce are fructe comestibile

Gutuiul japonez, un arbust absolut spectaculos ce are fructe comestibile

Gutuiul japonez este un arbust cu flori superbe, un arbust care face un spectacol atunci când este înflorit. Florile sale sunt de un roz aprins sau roșu și sunt grupate în buchete. Este un arbust ce are fructe comestibile, însă aceste fructe sunt puțin acre la gust.


Poate fi ideal pentru a fi poziționat în curtea casei tale. El formează o coroană deasă, astfel că este ideal pentru a fi poziționat într-o zonă inestetică pe care vrei să o ascunzi. De asemenea, poți realiza și un gard viu cu un gutui japonez, cu ajutorul tăierilor corespunzătoare.

Este un arbust spectaculos ce își găsește imediat locul în curtea casei tale, formând un spațiu de poveste.

Sfaturi utile pentru îngrijirea corectă a pomilor fructiferi după plantare

Îngrijirea acestui gutui japonez

Atunci când vine vorba de îngrijire, planta se adaptează condițiilor devreme de la noi din țară. Are nevoie de un loc însorit pentru a crește frumos și pentru a înflori sănătos. Se adaptează și în locurile cu semiumbră.


Felul în care este plantat trebuie să fie bine drenat, menținut umed. Acest lucru este extrem de important, mai ales atunci când vorbim despre verile foarte călduroase care își fac apariția la noi în țară.

Sapă în jurul tulpinii toamna sau primăvara pentru că acest lucru îi face foarte bine. De asemenea, te sfătuim și să fertilizezi solul cu îngrășăminte bogate în substanțe organice.

Poți sta fără grijă, arbustul se adaptează foarte bine climatului din țara noastră și rezistă cu brio peste iarnă. Poți mulci plantele tinere în iernile ce sunt foarte friguroase.


Înmulțirea prin butași a acestui arbust se face la sfârșitul primăverii sau la începutul verii. Poți folosi butași, dar și semințe, însă înmulțirea prin semințe se practică foarte rar.

Sfaturi pentru o livadă de poveste, cu arbori superbi și pomi fructiferi

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI