Martie în grădină – Lucrări importante și plan de lucru pentru culturi roditoare

Martie în grădină – Lucrări importante și plan de lucru pentru culturi roditoare

Luna martie în grădină vine cu o mulțime de lucrări importante, astfel că ți-am pregătit un plan de lucru pentru ca tu să plantezi în perioada optimă de însămânțare.


Fiecare are nevoie de îngrijire și de necesități în funcție de cerințele pe care aceasta le are. De exemplu, în timp ce morcovul se poate planta atât în luna martie, dar și în luna aprilie, ceapa plantată prin semințe se poate semăna doar în prima decadă a lunii.

Plantarea legumelor – Martie în grădină

Ridichi se pot planta din a doua jumătate a lunii, până în luna aprilie. Spanacul este o legumă ce poate fi plantată în toată luna martie. Trifoiul poate fi plantat atunci când începe să se încălzească, până la finalul lunii martie.

Mazărea este o legumă ce poate fi și ea semănată încă de la sfârșitul lunii februarie până la jumătatea lunii aprilie.


Conopida poate fi plantată în zonele mai călduroase din țară încă de pe data de 15 martie, însă în zonele ceva mai reci este recomandat ca ea să fie plantată de la finalul lunii martie.

Curățarea arbuștilor

Pe lângă prezentarea propriilor legume pentru a ne bucura de acestea, în luna martie este momentul să curățăm arbuști. Toți tu știi care înfloresc trebuie curățați și tăiați pentru a putea reîncepe să crească. Tăierea se face imediat după ce arbuști au înflorit.

Merii și perii am nevoie să le fie curățate crenguțele, înainte de a da mugurii. În acest fel, te vei asigura că acestea îți vor oferii o recoltă bogată în acest. Martie este momentul potrivit pentru aceste lucrări.


3 Sfaturi de aur de care trebuie să ții cont înainte de plantare

Martie in livada – Ce trebuie sa facem pentru un sezon bogat in recolte

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI