Tufe spectaculoase cu Tropaeolum majus – Condurasul sau Condurul doamnei

0
382

Tufe spectaculoase cu Tropaeolum majus – Condurasul sau Condurul doamnei

Fiecare gospodina isi doreste ca in curtea sau gradina ei sa existe multe flori frumoase. Atunci cand vedem o planta in nuante superbe sau o floare care ne atrage privirile, ne dorim sa o avem si noi in gospodaria noastra.


Condurasul, condurul doamnei sau coltunasul este o planta care nu trece neobservata, o planta frumoasa cu nuante de galben-portocaliu.

Despre conduras sau condurul doamnei

Frunzele ei verzi sunt absolut superbe, ele fiind intr-o forma frumoasa de inima. Florile au o forma de trompeta, iar perioada de inflorire a acestei frumoase plante este inca din luna iunie pana in octombrie. Este o enorma bucurie faptul ca ne putem bucura de aceasta planta frumoasa pe aproape tot parcursul anului.

Condurasul este o planta medicinala utila

Pe langa frumusetea ei evidenta, aceasta floare are si beneficii medicinale. De exemplu, ea poate fi folosita deoarece are un continut semnificativ de sulf si caroten. Acest continut este benefic pentru sistemul circulator.


Este o planta apreciata nu doar pentru frumusetea sa, ci si pentru faptul ca tratamentul este eficient si folosit de mii de ani. In scop terapeutic se folosesc de la aceasta planta frunzele, bobocii, dar mai ales radacina ei.

Ingrijirea condurasului

Atunci cand vorbim despre ingrijirea aceste frumoase plante, ea are nevoie de intretinere minima. Are pretentii foarte putine atunci cand vine vorba de conditiile in care traieste, astfel ca nu trebuie sa depui un efort mare pentru a te bucura de flori frumoase.

Mai mult decat atat, planta nu se fertilizeze deoarece acest lucru duce la scaderea numarului de flori. Ea se inmulteste prin seminte, seminte care se vor planta direct in gradina ta. Nimic mai simplu.


Aceasta planta frumoasa are nevoie de un sol bine drenat, nisipos, cu fertilitate moderata. Floarea este apreciata datorita faptului ca nu are pretentii mari in ceea ce priveste somnul unde este plantata.

Udare se face cu cantitati moderate de apa, iar lumina este importanta deoarece este un factor ce grabeste procesul de inflorire.

Alte utilizari ale acestei plante

Mai mult decat atat, condurasul poate fi folosit si pentru a prepara o multime de mancaruri in bucatarie. De exemplu, din frunzele tinere ale acestei flori se poate face salata. Se spala foarte bine frunzele se zvanta si se taie pentru a se pune in salata.


Cu semintele de conduras se poate face friptura. Aceste seminte sunt ideale pentru friptura ta deoarece ele confera mancarii o aroma placuta, dar si un gust mai piperat. Mai mult decat atat, aceste plante au o multime de benefice asupra organismului nostru.

Printre beneficiile enumeram si efectul diuretic excelent, dar si de expectorante, antifungice, chiar si efecte de eliminare a toxinelor si efecte anticancerigene.

Pregatirea muscatelor pentru iarna – Cum sa mentii florile in anotimpul geros

Flori fantastice ale caror moment de glorie este acum: Flori de piatra (Portulaca)

Aici poti afla 10 lucruri surprinzatoare despre hortensii pe care nu le stiai

sursa foto: Pinterest